Recept: Havermoutpannenkoeken

woensdag 13 november 2013


Een gezonde levensstijl spreekt me meer en meer aan. Niet dat ik altijd supergezond eet, ik eet veel te graag chocolade, koekjes, ... maar om er toch vaak bij stil te staan is zeker niet slecht. Zo eet ik nu vooral pure chocolade rond minstens 80% cacao en mijn ontbijt probeer ik altijd zo gezond mogelijk te houden. Nu havermout weer hip geworden is wou ik de havermoutpannenkoeken eens maken, slecht kon het zeker niet zijn. En ik vond ze zeker geslaagd. Vandaag deel ik jullie mijn recept
Aangezien ik alleen woon is het niet makkelijk om recepten te vinden voor één persoon. Ik heb altijd wel wat teveel gemaakt. Dit recept is ongeveer voor twee personen. Maar geen probleem ik bewaar de leftovers altijd voor de dag erna!

Ingrediënten:
- 50gr havermout
- 100ml (soya)melk
- 1 ei
- kaneel (als je dat graag hebt)
- olijolie (of kokosvet als je het nog gezonder wilt houden)

Dit recept is weer in 1, 2, 3 klaar. Eerst moet je de havermout mixen, zodat het heel fijn is. (Best in zo een keukenmachine, al lukt het ook wel met een staafmixer) In een kom klop je het ei los en doe je er de rest van de ingrediënten bij, goed dooreen mengen en je kan al beginnen met bakken! In een pan doe je wat vetstof en je bakt de havermoutpannenkoek op een middelmatig vuur. Als hij vanboven droog is kan je hem nog even omdraaien tot hij aan de andere kantook bruin ziet. 
Om het gezond te houden eet ik er altijd fruit bij, dat maakt de pannenkoek ook zoeter. Een voordeel van havermout is dat het erg voedzaam is, dus je kan er wel even tegen na dit ontbijt. 
Je kan gewone melk ook vervangen door soyamelk of zelfs havermelk. 

Iemand die er nog fan van is of ze zeker eens gaat proberen?

7 opmerkingen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.