URBAN DECAY - NAKED SKIN WEIGHTLESS ULTRA DEFINITION LIQUID MAKE-UP

maandag 2 november 2015


De laatste tijd heb ik plots een foundation obsessie gekregen. Ook al heb ik mijn holy grail (Double Wear van Estée Lauder als dat nog niet duidelijk was) al gevonden toch denk ik soms: het kan misschien nog beter. Na zo enthousiast te zijn over de Naked Skin concealer van Urban Decay leek het me logisch dat de foundation mij ook wel eens zou bevallen. Ik stapte dus Ici Paris Xl binnen op de Meir in Antwerpen en waagde me meteen aan de Urban Decay stand. 


Wat wordt er belooft van deze foundation:
Een liquid foundation die aanvoelt alsof je helemaal niets draagt, maar die toch de huidtint verbeterd. De huid ziet er natuurlijk, stralend en helder uit. Deze gewichtloze en zo goed als onzichtbare formule biedt medium tot volledige dekking met een smetteloze  semi-matte finish. 
Net waar ik opzoek naar was. Een foundation die ik niet voel of zie zitten op mijn huid, maar toch met een goede medium dekking. 
De flacon zit in een rosé gouden verpakking met vanbinnen een paars patroon dat wel kenmerkend is voor Urban Decay. Hij is een beetje de grote broer van de Naked concealer, want hij ziet er net hetzelfde uit. 


De keuze uit 18 tinten zorgen ervoor dat de Naked Skin foundation een uitgebreid aanbod heeft. Met hulp van de verkoopster ben ik voor de kleur 2.0 gegaan. Deze heeft een redelijk neutrale ondertoon, maar is net iets meer roze. 

SCHUDDEN VOOR GEBRUIK
Iets wat ik nog niet eerder bij een foundation heb gehad is dat je deze goed moet schudden voor je hem gebruikt. De foundation is erg vloeibaar, maar makkelijk te doseren met de pompflacon. 
Ook niet onbelangrijk: de Naked Skin foundation is zowel olie-, parabenen- en parfumvrij! 


Ik breng deze foundation het liefste aan met een bufferkwast. Met een beautyblender gaat ook prima, maar om hem op te bouwen vind ik een kwast net wat beter. Doordat hij zo vloeibaar is heb je maar een dunne laag op je huid zitten. 


Links: geen make-up
Rechts: met de Naked Skin Weightless Ultra Definition Liquid Make-Up 


Complete look 

NAKED SKIN FOUNDATION - CONCLUSIE 
Ok, waar zal ik beginnen? Deze foundation voelt inderdaad ultra licht aan en ziet er eerder uit als een tweede huid. Zeer grote fan van, want je wilt natuurlijk dat je foundation niet zo hard opvalt. Met een bufferkwast aanbrengen gaat zoals ik al zei erg fijn, maar ik merk wel dat als je last hebt van een droge huid dat dit voor jou misschien niet zo goed werkt. Ik heb de indruk dat hij die plekken wel snel zou accentueren. 
De dekking is medium al is hij perfect op te bouwen tot bijna full coverage!
Zijn finish zou semi-matte zijn, maar ik vind hem eerder aan de matte kant. Gelukkig niet overdreven mat, maar voor mij mocht hij net een tikkeltje meer die healthy glow geven aan je huid. Voordeel is dan dat ik het niet zo nodig vind om hem af te poederen. 
Hij blijft vrij lang goed zitten, maar ik ontdek dat de foundation op mijn neus en kin al wat sneller verdwijnt. 

Misschien geen nieuwe holy grail, maar wel een erg fijne foundation die perfect is voor overdag wanneer voor mij mijn make-up niet te opvallend moet zijn, maar toch mijn imperfecties doet verdwijnen. 

Prijs: €35,00

♥ 

11 opmerkingen

  1. Op internet zag ik hem weleens voorbij komen. In de winkel heb ik hem laatst geswatcht en nu een review! Deze lijkt me echt heel erg fijn!
    XOXO esmee

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind die verpakkingen steeds zo mooi eh :) Fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben hier zelf een zeer grote fan van. Inderdaad niet zo geschikt voor een droog velleke :) Goede review.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil wel graag full coverage maar ik heb een droge huid, fijne review!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik vind 'm ook mat! Al kan die natuurlijk wel fijn zijn voor mensen met een gemengde huid.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben hem ook volop aan het testen! Ik vind hem best fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Klinkt als een fijne foundation, de dekking vind ik er erg natuurlijk uitzien en dat vind ik wel mooi :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hij valt niet erg op maar dat is ook wel netjes natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De foundation ziet er goed uit aangebracht op de foto. Op zich vind ik het geen probleem als 'ie mat is, tegenwoordig is het toch een hype om te highlighten. Dus weer een reden om een nieuwe highlighter te kopen, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik kocht hem in Berlijn en met mijn droge huid had ik inderdaad last van droge plekken met deze foundation. Ik heb hem dus doorverkocht aan een vriendin. Wat jammer! Ik kan mij inbeelden dat hij voor andere huidtypes wel erg fijn aanvoelt. Van hun concealer ben ik wel een grote fan!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.