Make-Up regels die ik compleet negeer

dinsdag 24 november 2015


Heb jij eigenlijk veel te dunne wenkbrauwen dan zou moeten, gebruik je een foundation die net wat donkerder is dan je huidskleur of bestaat je ooglook maar uit één kleur? Goed nieuws, want officieel zijn er geen echte regels hoe jij je make-up moet aanbrengen. Er zijn wel trends die komen en gaan en waar er vaak rekening mee wordt gehouden. Toch zijn er zo'n toepassingen die echt not done zijn in beautyland, maar daar zijn er enkele van die ik compleet negeer. Ik werd geïnspireerd door Vera Camilla die onlangs het artikel 'Ongeschreven make-up regels die ik aan mijn laars lap' op haar blog plaatste. Hier komen mijn eigen regels:

NIET WILLEN TOEGEVEN ALS EEN KLEUR ME NIET STAAT
Ben ik een warm of koel type? Ik weet welke kleuren me vooral staan, maar toch kan ik soms erg koppig zijn als het hier om gaat. Zo kan ik een lipstick of oogschaduw palette aanschaffen waarvan de kleur(en) me minder staan, mja #sorrynotsorry

JE OOGLID STRAKKER TREKKEN BIJ HET AANBRENGEN VAN JE EYELINER
Net zoals Vera trek ik mijn ooglid liefst wat strakker als ik eyeliner aanbreng. Je zou hier rimpels door creëren en je eyeliner zou niet gelijk zijn. Wel, ik heb er nog totaal geen rimpels van gekregen en ik doe dit waarschijnlijk al meer dan 10 jaar. Ook krijg ik mijn eyeliner net wat strakker dan als ik het uit losse hand doe. Ik ken mijn oogvorm ondertussen wel zo goed dat ik weet waar het net wat dikker of dunner mag zijn.

JE WIMPERKULLER GEBRUIKEN NA DAT JE MASCARA HEBT AANGEBRACHT
Ik ga nu misschien wel rare blikken krijgen (al zie ik ze gelukkig niet!), maar inderdaad ik gebruik mijn wimperkruller ook na het aanbrengen van mascara. De reden hiervoor is dat mijn wimpers erg slecht krullen. Natuurlijk ben ik dan wel voorzichtig alleen begrijp ik het fabeltjes niet dat je wimpers erdoor zouden afbreken. Dan had ik ondertussen allang geen wimpers mee. Ik motiveer je niet om dit te doen, maar voor mij is het geen probleem!

NIET AFPOEDEREN NA JE FOUNDATION
Om je foundation langer te laten zitten (en minder te glimmen) poeder je best je gezicht af. Iets wat ik al eens kan overslaan. Het hangt een beetje van foundation af, maar ik vind het niet altijd nodig. Dus het poederen skip ik wel eens!


Heb jij zo'n make-up regel die je totaal negeert? 


♥ 

11 opmerkingen

 1. Je ooglid strakker trekken tijdens het aanbrengen van eyeliner , die ongeschreven regel negeer ik echt vaak.....volgens mij heb ik er ook echt niet meer rimpeltjes van gekregen in de loop der jaren.(.heb geen idee hoe je dat namelijk zou kunnen meten)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke punten en ja ik herken het wel. Afpoederen doe ik ook bijna nooit omdat ik het niet nodig vind. Ik deed ook vaak mijn wimpers nog beetje krullen met een tang na het aanbrengen van een mascara haha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ik doe gewoon eyeliner met de losse hand haha! mee eens met dit allemaal wanneer mensen zeggen geen bordeaux rood dragen dan heb je jank ogen, ik; nou en ik vind het mooi haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afpoederen doe ik ook nooit. Maar dat strak strekken dat doe ik wel haha. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik skip noooooit poeder haha, ik gebruik dat altijd! Maar strak trekken van mijn ooglid, tsja schuldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar , vooral die laatste vergeet ik heel erg vaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oo afpoederen doe ik wel altijd, Ok ik trek ook altijd mijn ooglid strakker voor mijn eyeliner aan te brengen :)
  Leuk artikel! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In nummertje 1 en 4 herken ik mezelf ook wel :D

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gho, ik denk dat ik zeker en vast wel eens make-up regels oversla. Zo ook het eerste en het tweede dat je aanhaalde. Ook de manier van aanbrengen doe ik op mijn eigen manier en niet volgens 'de regels'. Zolang je zelf tevreden bent met het resultaat vind ik allemaal prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik skip niet eens, maar dat doe ik altijd. Ik poeder mijn gezicht nooit af met foundation. Ik gebruik altijd oogschaduwkleur waar ik zin in heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Haha, leuk artikel! Ik skip poederen ook wel eens, of dep gewoon een paar keer m'n poederkwast (zonder er poeder op gedaan te hebben, onder het mom "er zit vast nog wel een restje op" op m'n snuit. M'n ooglid strakker trekken doe ik ook, en het ziet er altijd goed uit (nouja, meestal dan, maar dat ligt dan aan de wing).

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.