The Body Shop | Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

zaterdag 8 oktober 2016


Iets waar ik absoluut niet meer zonder kan is mijn wekelijks of tweemaal wekelijks masker moment. Hierdoor ben ik de meeste onzuiverheden en puistjes voor, want ik merk het al snel als ik even geen masker gebruikt heb. De meeste gezichtsmaskers die bij mij in de badkamerkast staan zijn dan ook zuiverend. Bij The Body Shop verwelkomden ze onlangs vijf nieuwe superfood maskers die 100% vegan zijn. Mijn oog viel meteen op het Himalayan Charcoal masker. Na wat uitleg en enkele maskertjes uit te testen in de winkel besloot ik deze ook mee te nemen. 


De charcoal maskers kom je steeds vaker tegen. Houtskool zou als een magneet werken en trekt het vuil als ware weg uit verstopte poriën. Naast de bamboe houtskool uit het Himalaya gebergte bevat dit masker ook Tea Tree olie vanuit Kenia en groene theeblaadjes (rijk aan antioxidanten en catechinen) uit Japan. 
Allemaal grondstoffen die erg zuiverend en diep reinigend werken. Het masker geeft je nadien een gezonde, jeugdige gloed. 

Wat me opviel toen ik aan al de maskertjes in de winkel ging ruiken is dat ze een heel natuurlijke geur hebben. Geen chemische toestanden waar ik zowiezo een tegenstander van ben dus hier was ik ontzettend blij mee. Het Himalayan Charcoal masker ruikt enorm fris. Ik rook er al snel de Tea Tree olie in wat geen wonder is, want Tea Tree olie heeft een straffe geur. Gelukkig is het geen overheersende geur. 
De maskers hebben allemaal een aparte textuur. Zo heeft dit Himalayan Charcoal masker een modderachtige textuur en bevat hij stukjes bamboe houtskool. Dit masker is dus een masker en scrub in één. 

De potjes zijn vrij klein, maar qua zuinigheid valt het best mee. Ik heb het masker al een viertal keren gebruikt en zit zeker nog niet half. 


ERVARING + RESULTAAT
Dit is volgens mij het heftigste masker wat ik ooit gebruikt heb. Heftig in de zin van: een heerlijke geursensatie en het masker voelt heel fris aan op je huid, maar dan echt fris, alsof ik op de top van het Himalaya gebergte sta! Omdat het een zuiverend masker is voel je het masker al snel hard worden. Je mag het masker 5 à 10 minuten laten zitten. Aanrader is wel om het niet helemaal te laten opdrogen. Dit werkt al snel uitdrogend en zo krijg je het masker ook moeilijker verwijderd. 
Als ik het masker afhaal met lauw water masseer ik de stukjes houtskool even mee. Enig nadeel zijn deze stukjes die in je lavabo terecht komen en wat lastiger weg te krijgen zijn. 

Mijn huid voelt na dit masker super zuiver aan en mijn poriën zijn een stuk minder zichtbaar. Ik ga niet zeggen dat zwarte puntjes weg zijn, maar ze zijn minder aanwezig als je het masker frequent gebruikt. 
Het Himalayan Charcoal masker droogt mijn huid niet uit, maar maakt het zacht, glad en geeft een gezonde gloed
Ik ben er erg over te spreken! Zalig masker is het. 

Prijs: €20


9 opmerkingen

 1. Zo zo, dat klinkt best wel goed! Vind die pot alleen al mooi en houd wel van een lekker geurtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt wel erg goed! :) Dan vind ik de prijs ook prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt als een heel goed masker. Ik ben wel benieuwd naar de geursensatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oké, ik ben alvast verkocht! Deze ga ik zeker oppikken, klinkt heerlijk! Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat het je porien effectief kleiner doet worden/lijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb hem ook, super masker! Even wennen aan de menthol achtige frisheid, maar ik vind hem echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aahh nu wil ik hem ook! Wat een sensatie lijkt me dat. Effect klinkt ook top!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt zeer goed. Lijkt mij wishlist materiaal.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.