L'ORÉAL | Nutrifier: de verzorgingslijn voor thuis

zondag 16 oktober 2016


Droog haar is helaas iets waar ik moeilijk vanaf kan zolang ik highlights in mijn haren laat zetten. Ik probeer het daarom zo goed mogelijk te verzorgen en ben al sinds jaar en dag fan van de professionele haarproducten. Voor mij vind ik het verschil wel groot dan wanneer ik voor producten uit de drogisterij ga. L'Oréal Serie Expert heeft sinds kort een nieuwe verzorgingslijn die al van in het salon gestart kan worden. Ik kreeg de producten toe die voor thuisgebruik bedoelt zijn en heb ze ondertussen uitgebreid getest. 

SILICONENVRIJ
De Nutrifier lijn is helemaal siliconenvrij wat ik zelf positief vind, want ook al doen siliconen je haren zacht aanvoelen het lost het probleem niet op als je haren beschadigd zijn. Dit is de eerste keer dat ik haarproducten zonder siliconen gebruik dus dit was even spannend om te zien hoe mijn haren hier op zouden reageren.
Wat bevat deze lijn dan wel om je haren te herstellen en opnieuw te doen glanzen? 
Glycerol en kokosolie is het antwoord. Kokosolie is geen oude bekende op gebied van haarverzorging. Ik gebruik het zo nu en dan enkel op mijn haarpunten als masker en vind het super werken. Kokosolie voed je haren intens en maakt ze opnieuw zacht en glanzend. 
Glycerol is dan weer een bestanddeel dat de werking van de lipiden (vetten) uit de haarvezel imiteert en de gaten in de lipidenstructuur opvult. Zo zal de haarvlies terug zacht, gezond en glanzend worden. 


Nutrifier Glycerol + Coco Oil Shampoo
Voedende, compenserend en siliconenvrije shampoo voor ondervoed haar. 
Ik gebruik deze shampoo nu in combinatie met de Sensi Balance shampoo van L'Oréal en vind het een prima combinatie. Deze shampoo is niet té voedend, zodat hij gelukkig mijn haren niet zwaar doet aanvoelen. Ik voel meteen dan mijn haren zachter aanvoelen tijdens het wassen al hebben mijn haren wel even moeten wennen aan deze siliconenvrije producten. 
Prijs: 250ml - €15,40Nutrifier Glycerol Masker
Voedend, compenserend en siliconenvrij smeltend masker voor ondervoedend haar.
Ik gebruik altijd ofwel een conditioner ofwel een masker nadat ik mijn haren gewassen heb. Voor mij is dat wel nodig om mijn haren beter te kunnen ontwarren. Dit masker werkt erg fijn samen met de shampoo en ondanks er geen siliconen inzitten voelen mijn haren zacht aan en kan ik ze beter uitborstelen. Om meer effect uit een masker te halen laat ik het vaak veel langer zitten dan de aanbevolen tijd.  
Prijs: 200ml - €22,44


Nutrifier Glycerol + Coco Oil Mousse de Nuit: Anti-Frictie
's Nachts, als non-stop verzorging
Hier was ik eerst iets minder happig op, omdat ik een mousse vaak associeer met té zwaar en té voedend. Ik bracht de mousse aan op mijn punten nadat ik mijn haren gewassen en gedroogd had. Iets wat ik helemaal niet had verwacht was dat de mousse enorm snel werd opgenomen en er vrijwel niets van achterbleef. Geen zware punten dus en hij doet de niet-vette textuur dus alle eer aan. Na 8 uur ('s nachts) te laten inwerken stond ik op mijn zachte lokken. Niet overdreven gevoed, een haarolie vind ik iets beter werken. 
Prijs: 150ml - €17,60


Nutrifier Glycerol + Coco Oil DD Balm
Overdag, om snel bij te werken
Deze DD Balm vind ik best wel goed werken om mijn haarpunten er gezond en zacht te laten uitzien. Net zoals bij de Mousse vind ik een haarolie nét wat sneller resultaat geven, maar deze DD Balm voedt niet enkel de haarpunten , maar beschermt ze ook. 
Ik gebruik hem het liefst in de ochtend voor ik mijn haren in model breng of tussendoor als ik merk dan mijn haren er terug wat droger uitzien.
Alle producten van de Nutrifier lijn hebben trouwens de geur van witte bloemen, ik vind het zo'n geur die je ervaart wanneer je bij de kapper zit. 
Prijs: 40ml - €17,60

CONCLUSIE
Om je haren terug de gezonde weg op te krijgen is de Nutrfier lijn zeker een aanrader. Vooral omdat de producten geen siliconen bevatten en je toch een even goed resultaat krijgt. Mijn haren hebben zoals ik vermeldde er even aan moeten wennen, maar ondertussen voelen ze na het wassen meteen zacht en soepel aan. Mijn punten zien er nog steeds prima uit en dat is een goed teken aangezien ik ze al enkele maanden niet heb laten knippen! 

De producten zijn exclusief verkrijgbaar in de L'Oréal Professionnel kapsalons. 


4 opmerkingen

  1. Lijkt me heerlijk. Ik houd er sowieso van om m'n haar te verwennen met spulletjes en maskertjes. Zo lekker zacht en ruikt ook altijd goed :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm die DD balm klinkt wel erg goed zeg. Geur lijkt me ook heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, dit klinkt erg goed! Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.