RECEPT | VANILLE PAASCAKE MET CHOCOLADEGLAZUUR

zondag 13 maart 2016


Het is niet altijd even makkelijk om origineel uit de hoek te komen met een paasgebak. Bij ons heb je die typische vogelnestjes, maar ik ben zelf niet zo te vinden voor crème au beurre of slagroom toestanden. Ik besloot daarom zelf een leuk en gemakkelijk paasgebak te maken en kwam uit bij deze vanille tulband cake. 


Dit is de eerste keer dat ik een tulband cake heb gemaakt dus ik wou het recept dan ook simpel houden. Ik vind een gewone vanille cake vaak ook het lekkerst en met chocolade erover heen maakt hem voor mij perfect!

Ingrediënten
Voor het beslag:
- 200gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 200 gr suiker
- 200 gr boter
- 1 tl vanille extract of 1 zakje vanille suiker

Voor het chocoladeglazuur:
- 200 gr fondant chocolade
- 1 el boter

Decoratie:
- chocolade paaseieren, Milka Mini Eggs... 

Voor je begint zet je je oven al aan op 180° en laat je de boter zachtjes smelten op het vuur.
We beginnen met de eieren die we samen met de suiker en vanille extract gaan mixen tot een luchtig, schuimend beslag. Dan doe je er de gesmolten boter bij en als laatste zeef je de bloem erboven die je dan er doorheen spatelt. 
De tulband vorm vet je goed in en als het beslag er mooi verdeelt in is mag hij voor 30 minuten in de oven.

Als je cake helemaal is afgekoeld beginnen we met het glazuur. Ook weer heel simpel: Au bain marie smelt je de chocolade met de boter tot een gladde massa die je dan over de cake heen giet. 

Als het glazuur nog niet helemaal hard is kan je je cake nog versieren met paaseieren. Ik was iets te enthousiast waardoor mijn chocolade eieren gingen smelten door het warme glazuur. Gelukkig is het nog goed gekomen! Dus niet te snel hiermee willen zijn. 

Et tadaa.. 
♥ 

7 opmerkingen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.