HOW TO | Depotting MAC oogschaduws

zondag 27 maart 2016


De inhoud van mijn Z palette begint zich stilaan uit te breiden. Er zijn nieuwe MakeUp Geek oogschaduws onderweg, maar ook zijn er enkele van MAC bijgekomen. Het is nu eenmaal een feit dat ik niet snel naar een mono oogschaduw zal grijpen, gewoon omdat ik ze al snel vergeet en dat vind ik zonde. Ik heb zelfs geen goed overzicht meer over alles wat ik in mijn collectie heb, alles begint zich op te hopen dus het werd dus tijd om te depotten. De twee mono oogschaduws die ik van MAC heb moesten eraan geloven en eigenlijk is het heel makkelijk. 


Wat heb je nodig?
- MAC mono oogschaduws die je graag in een palette wil doen
- een aansteker (of eventueel een kaars die je aansteekt, als je er meerder wilt doen is dit wel handiger)
- pincet
- een veilige werkplek om dit te doen


Red Brick en Let's Boogie zijn mijn enige MAC mono oogschaduws. De rest heb ik in een paletje zitten. Red Brick was trouwens één van mijn eerste MAC oogschaduws en ik heb hem veel te hard verwaarloosd, want eigenlijk is het een topkleur. De deukjes die je trouwens erin kan zien zijn mijn fout, ik was weer te enthousiast. 


Laten we beginnen!
Om de oogschaduwpan uit het doosje te halen moeten we eerst het bovenste deel ervan losmaken. Je kan dit met een pincet doen of met een scherp mesje (wat ik er achteraf bijnam, dit werkt toch iets beter). Gewoon even prutsen, je zal zien dat het snel loskomt. Warm het onderste deel waar de oogschaduw pan in zit op. Goed aan de randen, maar ook in het midden zodat je uiteindelijk de pan erdoor ziet komen. Vanaf dat moment kan je de pan er makkelijk uit duwen. Doe dit wel met de pincet of een mesje, want dit is natuurlijk erg warm! Nadat je pan afgekoeld is kan je de lijmresten die eraan hangen nog verwijderen. Ik deed dit met nagellak remover waar aceton inzit. 

Deze oogschaduws waren trouwens niet magnetisch. Als je een refill vraagt bij MAC zijn ze dat wel. Maar gelukkig zaten er extra magneten bij het Z palette die je makkelijk onderaan kan plakken. 

Et voilà, dit klusje was snel geklaard! 

4 opmerkingen

 1. Ik heb geloof ik nog maar een keer een MAC oogschaduw moeten depotten (Carbon), want verder probeer ik altijd Pro refill pans te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig artikel! Ik heb geen MAC oogschaduws, maar je kan dit wellicht voor andere merken ook wel gebruiken denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb geen MAC meer, maar ik heb dit wel ooit eens gedaan. Ik heb er wel ooit een verpest zo haha, best eng!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wil dit ook ga doen met mijn mono oogschaduws, maar durf het niet zo :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.