MUA - Matte Lipstick 'Peachy Keen'

vrijdag 18 april 2014Make Up Academy of in het kort MUA is ook eindelijk in België beland. Het veelbelovende budgetmerk lag vanaf deze week in het Kruidvat en ook ik ben een kijkje gaan nemen wat ze te bieden hebben. Jammer genoeg waren de meeste paletten al uitverkocht (ik verwijt het de paasvakantie!), want ik wou graag het Undressed palette hebben. Dan maar een kijkje nemen tussen de lipsticks waar er voor mij eentje echt bovenuit stak: maak kennis met Peachy Keen. De verpakking van MUA is vrij basic. Dat deze lipstick een wit omhulsel heeft vind ik wel mooi, hij valt dan ook meteen op tussen de rest. Ook zie je onderaan de kleur waardoor het makkelijker wordt bij het zoeken (moest je meerdere kleuren hebben van MUA). 


Peachy Keen stond me meteen aan toen ik aan het swatchen was. Hij heeft een mooie koraal kleur en hij is mat. Ook de pigmentatie leek op het eerste zicht prima.


Wat me ook meteen opviel was dat ze naar vanille ruiken, zoals de lipsticks van MAC dus, maar wel een tikkeltje anders. Eenmaal op je lippen blijft er niet meer veel van over jammer genoeg. 


Peachy Keen op de lippen


Het aanbrengen van deze matte lipstick ging niet zo makkelijk als ik dacht. Hij is vrij stroef en geeft daardoor niet erg veel kleur af dus je moet verschillende laagjes aanbrengen voor een dekkend resultaat. Mijn lippen zijn op dit moment niet echt droog, maar ze lijken veel droger door deze lipstick. Ik heb mijn lippen even gescrubd om te zien als er verschil zou zijn, maar toch niet. Hij hydrateert dus ook niet, maar maakt mijn lippen eerder wat droger. What a shame. 
Als je last hebt van droge lippen is hij af te raden.
De houdbaarheid is best ok, dat is een voordeel aan matte lipsticks.

De prijzen van Make-Up Academy kan je vergelijken met die van Catrice.
De Matte Lipstick kwam €3,49

15 opmerkingen

 1. Ik heb nog niet eerder een lipstick gezien met een witte huls. Wel handig, want zo valt deze op in je stash. Net zoals jij aangaf in je artikel ;-) Jammer dat de lipstick je lippen uitdroogt en stroef aanbrengt. Dit zou helaas geen lipstick voor mij zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat jammer dat de oogschaduwpalettes al uitverkocht zijn, ik wou dinsdag ook eens een kijkje nemen bij het Kruidvat in Hasselt (ik neem aan dat je daar bent geweest?), speciaal voor die palettes, maar het zal nog even duren vooraleer ik er kan scoren vrees ik.
  Ik vind deze lipstick erg mooi, maar wel jammer dat hij zo stroef aanbrengt en dat hij je lippen droger doet lijken.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een mooie kleur maar het is wel jammer dat hij zo stroef werkt. Daar hou ik persoonlijk niet van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel gaaf, hoop hem snel te scoren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooi kleurtje, echt heel gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een enorm gave kleur, het staat prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de kleur er mooi uitzien. Dat hij mat is, is natuurlijk heel fijn. Alleen dat hij je lippen er zo droog uit laat zien vind ik minder.
  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jammer dat hij je lippen zo droog maakt, want ik vind het wel een érg mooie kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goede review! Mooie foto's ook. Het kleurtje is heel mooi, maar matte lipsticks vind ik altijd wel tricky. Ze drogen mijn lippen meestal uit en zijn moeilijk om aan te brengen. De matte lipsticks van MAC zijn voor mij wel de beste :)

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I like the color, but most matte lipsticks make lips dry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oeh, leuk kleurtje, wat jammer dat hij moeilijk aan te brengen is, en je lippen uitdroogt... Ik had er eerlijk gezegd meer van verwacht

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi kleurtje! Zelf kocht ik laatst ook een lipstick van MUA; nummer 15 Juicy. Die is niet uitdrogend, maar het is dan ook geen matte lipstick.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo'n mooi kleurtje! Wel stom dat hij uitdroogt... want ik heb al hele droge lippen. De winkels die MUA verkopen zijn allemaal ver rijden voor mij jammer genoeg :(

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.