Skincare routine voor een gemengde/droge huid tijdens de winter

zaterdag 14 januari 2017


Hello winter, je bent duidelijk gearriveerd. Aangezien volgende week de temperaturen overdag niet meer boven het vriespunt uitkomen voel ik mijn huid stilaan snakken naar extra voeding. Mijn gemengde huid begint zelf naar team droog te gaan. Van droge wangen had ik eerder last, maar nu is het extremer en bijna over heel mijn gezicht. Ik ben dit dus beginnen aan te pakken zodat ik het onder controle hou en het zeker niet erger wordt. Hier mijn tips om je huid de winter te laten doorkomen.

HALLO VOEDENDE CRÈMES, JULLIE ZIJN NU WÉL WELKOM 
Extra voedende moisturizers probeerde ik voorheen te vermijden, omdat mijn vette t-zone daar helemaal niet van hield. Nu is het zeker geen overbodige luxe om naar boven te halen. Ik heb mijn badkamerkast vorig weekend helemaal opgeruimd en ben daar nog heel wat fijne producten tegengekomen. Vooral samples doen het nu goed! Dus je moet niet meteen een nieuwe lading producten gaan kopen. 

MULTIMASKING OF OVERNIGHT MASKER? YES PLEASE 
Wat ik zeker niet skip is het aanbrengen van een nachtcrème in de winter, maar soms lijkt dat zelfs niet voldoende. Wat ik erg fijn vind om te gebruiken is een overnight masker. Deze kan je na het aanbrengen gewoon de hele nacht laten zitten. Ze trekken geleidelijk in en zijn extra vochtinbrengend. 
Wanneer ik toch weer wat last krijg van puistjes doe ik aan multimasking waarbij ik enkel een zuiverend masker op mijn t-zone aanbreng en een hydraterend masker op mijn wangen. 

REINIGER OP BASIS VAN OLIE 
Sommige gezichtsreinigers kunnen uitdrogend werken en daarom gebruik ik in de winter er liever eentje op basis van een olie. Dit geldt ook voor micellair water, dat olie laagje voelt niet echt vettig aan op de huid maar houdt je huid wel lekker zacht. 

BLIJF EXFOLIÊREN 
Een droge huid brengt vaak velletjes met zich mee. Zeer irritant wanneer je je foundation wilt aanbrengen. Het is zeker niet verkeerd om tijdens de winter 1 tot 2x in de week een peeling te gebruiken en lichtjes te exfoliëren. Mij helpt het altijd de velletjes weg te halen zodat mijn huid opnieuw glad aanvoelt. 

MAKE-UP IN DE WINTER 
Ook mijn make-up pas ik tijdens de winter aan. De extreem matte foundation laat ik even voor wat ze zijn en gebruik nu veel liever een foundation met een satijnen of glowy finish. Matte foundations accentueren meteen droge velletjes wat je liever niet wilt. 
Poeder sla ik vaak over of ik neem mijn Hourglass Ambient Lighting palette erbij die mijn huid doet stralen. 
2 opmerkingen

  1. Heel erg goede tips! Vooral over de gezichtsreiniger had ik niet nagedacht. Snel even snuffelen en in mijn bakje met samples! Malou x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik pas ook altijd mijn routine aan. Ik heb een vochtarme en een gemengde huid. Best wel raar.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.