Beauty en make-up miskopen + Hoe kan je het vermijden?

woensdag 25 januari 2017


Ik denk tegenwoordig misschien wel twee keer na vooraleer ik iets koop, maar miskopen zullen er altijd blijven. Een product dat voor jou lijkt tegen te vallen waar heel Instagram lyrisch over is het kan iedereen overkomen. Laat ik even heel eerlijk zijn en eens rondkijken in mijn beauty en make-up stash. Wat zijn nu mijn miskopen? En hoe kan ik dit vermijden? 


Mijn laatste miskoop is vrij recent, maar ik had gewoon pech gehad. Ik bestelde een nieuwe Clarisonic borstel via eBay, ok niet de real deal, maar wel een stuk goedkoper. De borstel paste perfect, maar toen ik mijn Clarisonic aanzette deed hij niets. Ik probeerde het verschillende keren en de dag nadien nog eens (niet dat dit ineens de oplossing zou zijn), maar helaas. Gelukkig kreeg ik een refund van de verkoper, maar nu zit ik wel zonder. 
Ik heb het geluk om heel wat haarproducten te mogen uittesten, maar af en toe koop ik eens een product dat mij fijn lijkt en wat mijn haren net nodig hebben. Vol enthousiasme kocht ik van Dr. Organic de Tea Tree shampoo. Ik heb het probleem dat ik mijn haren moeilijk zuiver krijg en deze leek me daar dus ideaal voor. Ik kreeg er stro haar voor terug. Dat was nu ook niet echt naar wat ik zocht..
Geen verkeerd woord over MAC lipsticks, maar ik heb wel enkele kleurtjes die me vrij wel niet staan. Ik moest ze gewoon hebben. Gelukkig denk ik er nu anders over, maar dit is natuurlijk wel zonde. 
♥ 
Kan ik het een miskoop noemen, misschien niet echt, maar vroeger kocht ik erg vaak lippenbalsems. Nu zit ik hier met een hele lading waarvan de helft waarschijnlijk niet meer goed is. Dit probleem had ik ook met de Blueberry Body Butter van TBS. Hij was enkel te verkrijgen in de solden dus ik kocht er eens drie ineens, want het was my favorite weet je wel. Ik heb nog steeds een pot staan, maar deze ruikt ook niet meer zoals het hoort, oops.
Volledig miskopen vermijden zal volgens mij niet lukken. Kijk naar mijn Clarisonic borstel, daar kon ik zelf weinig aan doen en kocht ik bij iemand die als topverkoper gemarkeerd stond. 
Make-up miskopen zijn meestal wel te voorkomen. Als het kan test altijd alles uit in de winkel en vraag raad. Je wilt niet thuiskomen met een foundation die te donker is of met een lipkleur die je er als een lijk doet uitzien. 
Reviews nagaan is ook altijd een aanrader. Je zal je verbazen hoeveel reviews je van een product tegenkomt online.
Iets wat ik zelf niet meer doe is een voorraad aanleggen of het moest micellair water, deodorant en tandpasta zijn. Make-up, skin -en bodycare gaan minder snel leeg en worden sneller slecht. Nu eerlijk, wat was jou laatste miskoop? 

♥ 

7 opmerkingen

 1. Ik probeer ook altijd zo veel mogelijk uit te testen, maar zonder reviews koop ik in principe helemaal niks. Leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik probeer op voorhand altijd veel reviews te lezen, maar dan nog blijft het natuurlijk altijd een beetje een gok omdat make-up en huidverzorging zo persoonlijk zijn. Mijn laatste miskoop was de niacinamidebooster van Paula's Choice. OVERAL raving reviews! Maar hij was echt VRESELIJK voor mijn huid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop ook vaak op basis van reviews en zal nu meer nadenken vooraleer ik iets ga kopen. Ik ga nu eerst proberen vanalles op te gebruiken voordat ik weer iets nieuws ga kopen. Wegsmijten is zonde van het geld

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat maak je een mooie foto's! Zou je een artikel kunnen maken over hoe je dat doet? zouden veel mensen denk ik wel leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk om te lezen , ja en dan niet voor jou dat je de miskopen hebt gehad. Wel fijn dat je van die verkoper alles terug hebt gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je je producten mooi ingedeeld zeg! Hele goede tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Herkenbaar! Ik check vaak voordat ik iets koop reviews om er zeker van te zijn dat het product niet gaat tegen vallen. Toch heb je soms gewoon dat een product toch niet helemaal was wat je ervan verwachtte.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.