Kat Von D | MetalMatte Eyeshadow Palette 'Review + looks'

zondag 29 januari 2017


We zitten dan nog maar in het begin van het jaar, ik weet nu al dat dit oogschaduw palette tussen mijn favorieten make-up producten van 2017 gaat zitten. Dit palette overtreft echt alles, want ik had zelfs niet verwacht dat ik er zo onder de indruk van ging zijn. Ik heb het natuurlijk over het MetalMatte Eyeshadow Palette van Kat Von D. Tijdens mijn Londen tripje nam ik hem mee en heb sindsdien nog weinig andere oogschaduws aangeraakt. Dus vandaag krijg je eindelijk mijn review ervan en laat ik je maar liefst vier looks ermee zien. 


Als ik zeg dat dit palette groot is dan bedoel ik ook echt huge! Geen standaard maat wat helaas ook wel wat moeite vraagt om een perfect opbergplaatsje te vinden, want hij past nergens in mijn toilettafel. Voorlopig heb ik er geen probleem mee om hem gewoon bovenop te laten liggen aangezien ik hem toch vaak gebruik. First world problems! 
De verpakking is erg leuk gedaan aangezien het palette aan beide kanten leesbaar is. Je leest dus Metal, maar ook Matte als je het palette op zijn kop draait. 
Leuk feitje voor wie dit nog niet wist: Kat Von D creëert zelf altijd haar lettertypes voor haar producten, lijkt me ook logisch als Tattoo artiest! Het MetalMatte Palette bevat 9 shimmer/glitter oogschaduws en 13 matte. Je kan er dus enorm veel kanten mee op. Je moet wel wat van kleur houden, want ook al kan je er een natuurlijke look mee maken het zou zonde zijn van de mooie knal kleuren die erin zitten. 
Voor mij sprongen de paarse/aubergine tinten meteen in het oog, maar ook de kobaltblauwe kleuren zoals Velour en Nebula
Fringe is dan weer een erg prachtige matte peachy tint en Flash is een warme gouden tint.
Linen en Bone lijken op het eerste zicht erg op elkaar, maar Linen is een echt wit wit en Bone is eerder een lichte beige kleur. Bone gebruik ik eerder voor onder de wenkbrauwen of binnenkant van het oog. 
De swatches spreken voor zich, de pigmentatie is zoals ik gehoopt had super nice. Je merkt dat ook wanneer je ze gebruikt, want vooral de donkere kleuren vragen om maar lichtjes met je kwast erin te dippen. Feather is de enige kleur die niet zo'n top pigmenatie heeft. 
Van fallout heb ik echt geen last, zelfs niet met de donkere kleuren. Dit vind ik echt fijn. Sommige kleuren zijn misschien ietsje meer poederig, maar dat is eigenlijk maar miniem en ik heb er geen problemen mee. 
Blenden gaat ook gelijk niets. Matte kleuren zijn vaak moeilijker te vervagen, maar ook met deze oogschaduws gaat dit prima. Ik ben dus alleen maar enthousiast over dit palette. 

Wie mij op Instagram volgt heeft ze al voorbij zien komen, maar dit zijn de looks die ik al met het palette heb gemaakt. Van een naturelle ooglook tot uit mijn comfort zone kleurrijke looks. 

Het MetalMatte Eyeshadow Palette is helaas Limited Edition. In Debenhams (Londen) waren de paletten nog niet zo lang binnen dus misschien kan je hem nog bemachtigen of met een beetje geluk komen ze nog bij Sephora.fr voorbij.

♥ 

9 opmerkingen

 1. Wauw, wat een prachtig palette zeg, daar zou ik ook graag een plaatsje voor creëren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, wat een pigment! Heel gaaf, en je looks die je ermee hebt gemaakt zijn ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je looks zijn echt prachtig. De pigmentatie ziet er wel super uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne review en mooie looks! En dat pigment!! Oh boy, je hebt me bijna overtuigd om dit palette achterna te gaan maar het stemmetje in mijn hoofd zegt 'neen, je zou 75% van die kleuren niet gebruiken.' En true, ik draag eigenlijk enkel nude kleuren haha dus ik laat dit palette (met spijt in het hart!) aan mij voorbij gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohmy wat een prachtige looks heb je gemaakt. De palette's vind ik ook erg mooi, alleen weet ik zeker dat ik de kleuren niet ga gebruiken. Wat dat betreft ga ik al snel voor veilig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Super mooi palette en super goede pigmentatie! Je looks zien er ook mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat het shimmer als matte oogschaduw in zit. Geen fallout ook nog. Het lijkt mij een prima palette.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat een gaaf palette! De pigmentatie ziet er zo super goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.