Origins | Activ Charcoal Mask

zaterdag 4 juni 2016


Hier ben ik weer met mijn (bijna) dagelijkse dosis skincare! Maar we weten allemaal dat een mooie basis (in dit geval je huid) erg belangrijk is. Er is een groot verschil met een goed verzorgde huid opmaken dan eentje die bij wijze van spreken nog nooit een dagcrème heeft gezien, trust me. Wat voor mezelf erg belanrijk is is een goede reiniging, omdat poriën anders snel verstopt raken en puistjes opduiken. 
Houtskool in een masker? Dat wou ik graag eens proberen en nam daarom het Active Charcoal Mask van Origins mee. Houtskool, in dit geval bamboe houtskool, heeft een zuiverende eigenschap. Mits je het aanbrengt op je huid werkt het magnetisch en trekt het vuil grondig weg. Ideaal dus voor puistjes en mee-eters

Origins heeft bij mij een klein streepje voor in de skincare producten enkel hun verpakkingen mogen ze wel wat aanpassen en hierbij bedoel ik niet de uitzicht ofzo, nee er zou net wat meer info mogen worden weergegeven. Er staat bijvoorbeeld nergens hoelang je het masker moet oplaten. Natuurlijk vind ik het geen ramp om even op te zoeken, maar het zou toch net wat handiger zijn en ik hou nu eenmaal van een uitgebreide uitleg van een product. 

HOE TE GEBRUIKEN
Er wordt dus aangeraden het masker 5-10 min. te laten zitten en minstens één tot meerdere keren in de week te gebruiken naargelang het nodig is. 
Omdat het een zuiverend masker is vind ik het zelf wel fijn om eerst met een lauw tot warm vochtig gastendoekje over mijn gezicht te deppen zodat de poriën zich goed openen. Dit adviseren ze zelf ook. 
Het Activ Charcoal Mask heeft een donkergrijze kleur, heeft zo'n beetje een gel-achtige textuur en brengt hierdoor makkelijk aan. 
Het masker wordt na het aanbrengen hard wat je kan vergelijken met een kleimasker. Goed spoelen als je het masker verwijderd. 


RESULTAAT
Ondertussen heb ik het Activ Charcoal Mask al verschillende keren gebruikt. Ik ben niet helemaal omvergeblazen ervan, maar in het algemeen is het zeker een erg goed reinigend masker. Ik had enkel verwacht dat mijn poriën er minder zichtbaar van zouden worden en tot nu toe is dat (nog) niet het geval. Wel verdwijnen onzuiverheden veel sneller en blijft mijn huid ook langer puistjesvrij. Het masker is allesbehalve uitdrogend, want nadien voelt mijn huid lekker zacht aan. 


Prijs bij Douglas: €25

5 opmerkingen

 1. Ik heb de roze variant en die vind ik ook echt super! fijne review meid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat het onzuiverheden sneller doet verdwijnen, daar ben ik ook wel fan van! Maar ik vind het wel een beetje prijzig, ik heb zegmaar goedkopere maskers die hetzelfde doen denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb dit masker ook en heb een beetje dezelfde mening. Ik dacht ook dat mijn poriën minder zichtbaar zouden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb mijn oog laten vallen op een serum van dit merk, maar eerst moet ik gaan sparen.Omdat een kleine pot al gauw €56 kost maar als hete resultaat mij helemaal omvergeblazen heeft, dan is het het misschien ook waard. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt best oke. Ik heb nu net weer een nieuw charcoal mask ook, van Peter Thomas Roth.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.