RECEPT | Healthy Chocolate & Spices Cookies

woensdag 9 september 2015


Ik en koekjes, het is een onafscheidelijk duo. Helaas is het moeilijk om er vanaf te blijven en zijn ze niet zo goed voor de lijn. Steeds ben ik op zoek naar gezondere alternatieven en probeer ik van alles uit. Vorige winter maakte ik deze koekjes voor de eerste keer en omdat het stilaan kouder wordt had ik er opnieuw zin in. Ze zijn lekker kruidig en met chocoladestukjes. Ik deel jullie mijn recept! 
Het originele recept komt van Niomi Smart, al heb ik deze keer wat aanpassingen gedaan. Ik heb niet altijd alles in huis en ik kon natuurlijk niet wachten om ze te maken. Zo gebruikte ik ook hazelnootmeel, omdat ik te weinig amandelmeel had en verving ik de amandelpasta met pindapasta. Uiteindelijk vond ik ze op deze manier zelfs lekkerder! 

Wat heb je nodig:

- halve (rijpe) banaan
- ongeveer 30 gr pure (vanaf 70%) chocolade stukjes 
- 2 el kokosolie
- 1 el agavesiroop
- 200 gr amandelmeel 
- 50gr hazelnootmeel
- 1 el pindapasta
- 1/2 el bakpoeder
- 1 el speculaaskruiden

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 170°

Plet je banaan met een vork tot je een gladde massa bekomt. Zet ondertussen een pan op een laag vuur waar je de kokosolie, agavesiroop en speculaaskruiden samen laat smelten. In een grote kom doe je nu het amandel-en hazelnootmeel samen met het bakpoeder. Dit meng je eerst goed door elkaar voordat het bananenmengsel en de pindapasta erbij mag. Als dit goed gemengd is kan je het gesmolten kokosolie mengsel erbij doen. Het 'deeg' wordt stilaan één geheel. Op het einde doe je de chocoladestukjes er nog doorheen. 

Uit het deeg maak je nu 12-15 balletjes die je op een bakplaat bekleed met papier legt. Met een vork duw je ze plat zodat je koekjes bekomt. 
Ze moeten 15 minuten in de oven voor ze klaar zijn. Even laten afkoelen en dan smullen maar!


De koekjes zijn lichtjes krokant vanbuiten en zacht vanbinnen. Ik vind ze door de kruiden lekker smaakvol en ze vullen ook extreem dus hier kan ik sneller vanaf blijven! 


♥ 

6 opmerkingen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.