BLOGTIPS ♥

vrijdag 11 september 2015


Ik had nooit verwacht dat bloggen zo'n grote invloed zou hebben op mijn leven. De hele dag spookt het wel door mijn hoofd. Is het dat ik ergens inspiratie over heb opgedaan of ben ik benieuwd naar reacties: het is mijn meest geliefde hobby ooit. In die jaren dat ik nu al blog heb ik heel wat geleerd en hoop nog steeds te blijven groeien. Toch wil ik graag wat tips geven aan beginnende bloggers of bloggers die niet goed weten hoe ze alles beter moeten aanpakken. 


Disclaimer: Ik ben geen expert, dit zijn de tips die ik aan mezelf zou geven als ik nu pas zou beginnen met bloggen! 

 • Plannen - Heel belangrijk! Iets waar ik in het begin zelfs niet aan dacht, maar nu steeds meer begin te doen. Ik maak lijstje van artikels die ik nog moet/wil schrijven, van producten waar ik nog foto's van moet maken, dagen wanneer ik tijd heb om bepaalde looks te maken... Het enige waar ik nog geen held in ben is in lang vooruit werken, maar gelukkig werk ik het beste onder tijdsdruk.
 • Blognaam - Als je pas begint raad ik je aan om goed na te denken over je blognaam. Blog je voornamelijk over beauty, fashion, lifestyle of misschien alledrie? Je blognaam moet mensen bijblijven. Je eigen naam gebruiken kan hiervoor wel werken, maar dit werkt natuurlijk niet voor iedereen. De laatste tijd twijfel ik zelf om mijn blognaam te veranderen, ik hoor het de laatste tijd steeds vaker van andere bloggers die hier ook aan twijfelen. Maar ik ben hier zelf nog niet uit!
 • Foto's - Ik heb altijd een zwak gehad voor fotografie, maar heb er nooit veel mee gedaan tot mijn blog ontstond. De kennis die ik er nu van heb heb ik mezelf aangeleerd. Mijn nieuwe Canon 600D hielp me erbij om mijn foto's enorm te verbeteren en hij was echt niet extreem duur. Productfoto's maken is een kunst op zich net als ooglooks op beeld zetten (grote liefde voor de foto's van Wies en Anneloes!), maar waar je zeker aan moet denken is zoveel mogelijk natuurlijk daglicht te gebruiken. Ik pas steeds handmatig mijn ISO waarden in alsook de witbalans (waar ik nog steeds vaak een gevecht mee aan ga). Ook iets wat ik vroeger nooit deed: maak foto's zonder flits. Flits maakt foto's zoveel harder en de kleuren komen ook nooit goed over. Dit is natuurlijk ook niet in elk geval.
 • Persoonlijk - Ik merk dat persoonlijke artikels erg gewaardeerd worden op een blog. Soms vind ik dit zelf niet zo gemakkelijk om me bloot te geven op het internet, toch kan ik begrijpen dat je lezers zo nu en dan meer over de persoon achter de blog willen weten. Zelf ben ik ook zo, hoe leuk is het wel niet om dagelijkse vloggers te volgen? 
 • Reviews - Als ik reviews van enkele jaren terug bekijk schaam ik me toch wel een beetje. Ik was vooral straight to the point haha. Nee, de artikels hadden te weinig inhoud. Ik weet zelf ook graag zoveel mogelijk over een product, vooral als het om skincare gaat. Ik kom nog regelmatig reviews tegen waarvan ik na het lezen denk: waarvoor dient het nu juist? Doe je research dus!
 • Reacties - Om meer bezoekers te trekken naar je blog is het niet verkeerd om een reactie achter te laten op andere blogs. Zelf reageren bij bloggers die een reactie bij jou achterlaten vind ik ook positief. Helaas heb ik er zelf minder tijd voor gekregen, maar ik probeer wel vaak alle blogs een bezoekje te brengen die reageren. 


Zo, ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips! 

11 opmerkingen

 1. Wat een prachtige foto en leuke tips. Ik wil zelf echt betere foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ik herinner me nog goed hoe hard ik getwijfeld heb om te beginnen met bloggen, maar nu ben ik zo blij dat ik het doe! Zou me het leven echt niet zonder blog kunnen inbeelden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel fijne tips! Plannen moet ik echt wat meer doen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! Vooral het plannen is een dingetje. Ik twijfel btw ook over het wijzigen van de naam van mijn blog.. but dont know!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vooruit werken is iets dat best moeilijk is! Nu ik zondag voor een kleine twee weken op vakantie vertrek, heb ik toch wel erg mijn best moeten doen om alles - 4 artikels per week - rond te krijgen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super fijne tips, ik moet beter plannen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg fijne tips! Vooral de eerste tip is belangrijk. Zonder te plannen komen we nergens :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne tips! Ik vind je foto's telkens prachtig! Dat is iets waar ik zelf nog in wil verbeteren... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke tips! Vooruit werken blijft een groot probleem, nog maar te zwijgen over planning. Soit, ik blijf het bloggen met veel plezier doen en dat is volgens mij THE most important.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede tips om over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.