CATRICE | HD Liquid Coverage Foundation + Velvet Matt Lip Cream

maandag 29 augustus 2016



Ondanks ik niet vaak meer budget make-up koop wordt ik nog steeds enthousiast als Catrice hun nieuwe herfst/winter collectie voorstelt. Catrice heeft bij mij een streepje voor wat ze waarschijnlijk te danken hebben aan hun liquid eyeliner (best ever ofzo). 
Een product dat er voor mij meteen bovenuit sprong is de nieuwe HD Liquid Coverage foundation. Ik hoorde er hier en daar al positieve reacties over dus besloot hem mee te nemen samen met een Velvet Matt Lip Cream, want ik ben nu eenmaal verslaafd aan matte lipproducten. 


HD LIQUID COVERAGE FOUNDATION 
Vorig jaar was ik lichtjes teleurgesteld in de Nude Illusion foundation, ik had er meer van verwacht en had het idee dat hij voor mij echt niet werkte. De HD Liquid Coverage foundation moest voor mij dus veel goedmaken. 
De verpakkingen van Catrice zien er steeds beter uit. Het matte flesje oogt voor mij zeker niet goedkoop. Leuke extra vind ik het pipetje om foundation mee te verdelen. Deze zag ik al bij enkele high-end merken voorbij komen. Ik had geen idee als het handig zou zijn, maar ik wou het gewoon proberen!

De HD Liquid Coverage foundation belooft voor een intense dekking te zorgen, maar er nog steeds er natuurlijk uit te zien. Hij heeft een ultra-lichte, vloeibare textuur en zorgt voor een perfecte teint 24 uur lang. 

Ik koos de kleur 02 Rose Beige, die gelukkig niet té roze is. De kleurkeuze valt helaas wel wat tegen. Zo zullen donkerdere huidtypes hem moeten skippen. 



Look waarbij ik de HD Liquid Coverage Foundation draag.  

Hij is ondertussen al bijna twee weken in gebruik en ik ben er al helemaal verslaafd aan! Nooit gedacht van een budget foundation. Het pipetje vind ik prima werken, je krijgt niet meteen een grote hoeveelheid foundation dus je kan goed verdelen
Omdat het een vrij vloeibare foundation is breng ik hem liefst aan met een Beauty blender. Ik kan hem mooi egaal aanbrengen en je kan hem ook prima opbouwen moest dat nodig zijn. 
Van de dekking ben ik het meeste onder de indruk. Wauw! Misschien nét niet full coverage, maar zeker meer als de gemiddelde dekking en omdat hij zo vloeibaar is blijft het effect vrij natuurlijk.
De finish is semi mat, niet té mat dus, waar ik op dit moment wel van hou. Er mag nog steeds een beetje glans doorkomen. 

De houdbaarheid is ook prima. Ik zou er wel niet 100% op vertrouwen dat hij het de volle 24 uur volhoudt op warme dagen zoals we gehad hebben. Dan is het gebruik van een primer en goed afpoederen geen overbodige luxe. 


VELVET MATT LIP CREAM
Ook de Velvet Matt Lip Creams trokken mijn aandacht. Ik had niet echt een idee wat ik ervan kon verwachten. Wél dacht ik dat hij zou opdrogen zoals een liquid lipstick zodat hij een matte, velvet finish krijgt. 
Ik kocht hem in de kleur Rose Your Voice. Een mooie donkerroze 'my lips but better' tint die ik perfect vind voor dagelijks gebruik



De applicator is vrij spits en brengt hierdoor makkelijk en precies aan. De Lip Cream voelt enorm zacht aan op je lippen wat zeker een pluspunt is. Aangezien hij niet opdroogt zoals ik had verwacht vind ik ook niet dat hij er mat uitziet, allesbehalve zelfs, maar hierdoor blijft hij wel comfortabel aanvoelen. 
Het pigment is eerder subtiel wat de Lip Creams erg draagbaar maakt, maar als je houdt van een intense kleur dan lijken ze me niet echt iets voor jou. 
Ik kan ook niet zeggen dat ze erg lang op je lippen blijven. Iets langer dan een normale gloss, maar na een maaltijd is het meeste wel vervaagd. 

Van de Velvet Matt Lip Cream had ik meer verwacht, maar de HD Liquid Coverage Foundation heeft hier flink gescoord en gaat meteen naar mijn favorieten lijstje. 

Prijs HD Liquid Coverage Foundation: €6,99
Prijs Velvet Matt Lip Cream: €3,59

12 opmerkingen

  1. Ik vind de foundation heel mooi, denk dat ik deze ook ga kopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil de foundation ook nog proberen, hij staat al klaar, ik ben erg benieuwd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die foundation klinkt heel goed :) Die lip cream heeft echt een toffe kleur, voor die prijs lijkt mij hem heel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Je hebt mij overtuigt, ik ga de foundation kopen en zelf ook eens uitproberen :)!
    Fijne review!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb de foundation ook en voor het eerst sinds tijden ben ik ook weer groot fan van een foundation van Catrice! Ik heb kleur nummer 3, die heeft een gele ondertoon en ik gebruik hem bijna elke dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De foundation ziet er prima uit! ik hoor er wisselende verhalen over maar voor de prijs kun je hem zeker eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. De foundation staat hier al een tijdje klaar. Ik ga hem binnenkort ook echt testen. Je look is echt prachtig ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook ik ben helemaal weg van deze foundation. Ik moet er nog een review over schrijven, maar echt zo'n gruwelijk fijne foundation dit. Super zuinig en heel mooi egaal aan te brengen. Ik breng hem zelf aan met een bufferkwast, maar ik wil het zeker ook nog gaan proberen met een beautyblender. Hij ziet er bij jou ook heel erg mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De foundation ben ik ook erg benieuwd naar! En inderdaad wat je zegt, van de lipcreams had ik meer verwacht ik heb zelf de kleur 030 en die valt me ook een beetje tegen. Jammer!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben al een hele tijd benieuwd naar die foundation. Ik heb de laatste tijd alleen nog maar miskopen gedaan wat foundation betreft dus ik heb wel wat schrik dat ik weer de verkeerde kleur kies. Wat de textuur en de finish betreft, lijkt deze echt iets voor mij :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. De foundation klinkt en ziet er ook echt goed uit! Zou hem zelf zeker nog proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. De foundation ziet er goed uit. Ik heb er een beetje gemengde verhalen over gelezen dus ik weet nog niet zo goed of ik hem ga testen, maar bij jou ziet hij er in ieder geval erg goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.