ESSIE | GEL COUTURE COLLECTIE

zaterdag 20 augustus 2016


Vorige maand werd ik uitgenodigd voor het Gel Couture event van Essie. Hier werd deze collectie voorgesteld met de nodige hapjes, drankjes, een woordje uitleg en kon je je nagels er meteen mee laten lakken als je wou. De Gel Couture collectie valt goed te onderscheiden met de 'gewone' Essie nagellak dankzij hun ronddraaiende flesjes die geïnspireerd zijn op de op haute couture jurk. Deze nieuwe kleuren zouden tot 12 dagen op je nagels blijven zitten met een prachtige glans die voor het gel-effect zorgt, maar waarbij we de led/UV lamp achterwege laten. 
Ik testte ze uit!


De volledige Gel Couture collectie bestaat uit 28 ongekende en intense kleuren en zijn opgedeeld in 4 kleurfamilies. 
Door de nieuwe formule zou het niet nodig zijn om een base coat aan te brengen, maar de top coat mag zeker niet vergeten worden. 12 dagen blijven zitten vind ik zelf énorm lang. Ik heb van mezelf vrij broze nagels, waardoor nagellak al snel begint te chippen dus het zou voor mij een wonder zijn als hij er dan nog op zit. 
Ook het platte nagellak borsteltje zit vast aan een ronddraaiend steeltje, waardoor je steeds een perfecte hoeveelheid nagellak bekomt. SEW ME
Een roze nude kleur. Lakt egaal in twee laagjes en is mijn favoriet van de vier kleuren die ik mocht ontvangen. Hij toont vrij flets, maar nude kleuren staan vrijwel met alles.BUBBLES ONLY
Een donkerrode wijn kleur die prima dekt in één laag, maar om toch een intensere kleur te krijgen raad ik ook twee laagjes aan. Donkerrood scoort altijd bij mij!


TOPCOAT
Dé topcoat van de Gel Couture collectie mogen we niet vergeten. Deze zorgt voor een extra glanzende finish en houdt je lak zo'n 12 dagen op zijn plek. THE IT-FACTOR
Helder roze fuschia kleur. Deze dekte voor mij het minst goed. Na twee lagen vind ik hem nog een tikkeltje doorschijnend. DRESS CALL
Een pastel lavendel kleur. Dekt mooi twee lagen. Dress Call vind ik een erg leuke kleur, alleen bij mezelf vind ik hem niet echt passen, maar ik draag dan ook vrij weinig tot bijna nooit pastel kleuren. 

HOUDBAARHEID
Nu is natuurlijk de vraag als de Gel Couture lak 12 dagen op mijn nagels is blijven zitten. Wel, ik ben er zeker van als je heel weinig je handen gebruikt of sterkere nagels hebt dan ik dat dan de nagellak een stuk langer blijft zitten, maar 12 dagen is een beetje overroepen in mijn geval. Een 4 tot 5 dagen blijft hij mooi zitten en een dagje Pukkelpop heeft de Gel Couture nagellak ook prima overleefd. Een betere houdbaarheid dan gewone nagellak heeft hij alvast! 


De Gel Couture collectie van Essie is te koop bij Planet Parfum (ook online) voor €14,998 opmerkingen

 1. Wat een toffe flaconnetjes! Vind de kleuren ook heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die rode kleur is echt prachtig zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, ik ben heel nieuwsgierig naar deze collectie! Leuke flesjes ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die flesjes zijn echt super gaaf! En de kleurtjes ook nog eens mooi :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vind de flesjes niet zo mooi, maar de kleuren zijn tof.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier ben ik kei benieuwd naar! Dress Call is sowieso mijn favoriet maar ze zien er alle vier prachtig uit! Alleen jammer dat de 'vaste' kleuren niet in het assortiment zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.