Recept: Healthy Rocky Roads!

zondag 11 januari 2015


Elk jaar bij de vasten start ik enthousiast aan een uitdaging die ik dan 40 dagen vol wil houden. Nu heb ik al meegedaan aan dagen zonder vlees, maar dit jaar wil ik een iets grotere uitdaging: geen suiker in deze periode. Volledig suikervrij leven gaat erg moeilijk worden, maar het gaat vooral om de ongezonde koekjes, chocolade, desserts en chips te laten. Voor mij gaat dit serieus niet makkelijk worden. Ik ben me wel al helemaal aan het voorbereiden om zoveel mogelijk gezondere alternatieve te voorzien, want ja die mogen wel! 
Iets waar ik verzot op ben zijn Rocky Roads. Ik heb er ooit al een recept van online gezet (klik hier), maar ik wou graag de healthy versie hiervan maken. Aangezien ik er geen enkele naar mijn zin vond, besloot ik zelf aan de slag te gaan. 


INGREDIËNTEN

Voor de chocolade
- 100 gr pure chocolade (vanaf 70%, ik gebruikte 86%)
- 2 el kokosolie
- 2 el raw cacao poeder
- snufje (himalaya) zout
- 1 el agave siroop

voor de vulling:
- handjevol gemengde noten: pinda's, pecan, walnoten, amandelen, hazelnoot, paranoot, cashewnoten
- 2 el kokosvezels
- 8 dadels

BEREIDING

Au bain marie smolt ik de chocolade samen met de kokosolie. Ik deed er toen de rest van de ingrediënten bij en roerde dit goed dooreen. 
De noten heb ik allemaal wat fijner gehakt, net als de dadels die ik in kleine stukjes deed. Als het chocolademengsel iets is afgekoeld kan je hier de noten, dadels en kokosvezels aan toevoegen en goed door elkaar mengen. In een bakje met een stuk bakpapier in (zodat het er terug makkelijk uit te halen valt) deed ik het mengsel. Alles evenwijdig verdelen en het kan de koelkast in voor enkele uurtjes. Daarna snij je je Rocky Roads zo groot of klein als je wilt en smullen maar! Een gezonde vervanging van marshmallows heb ik niet gevonden, maar ik vind ze echt overheerlijk! De kokosvezels die erin zitten maken het net wat specialer. Je kan er trouwens indoen wat je zelf graag hebt.

Je kan ook de pure chocolade weglaten en enkel met de rauwe cacao poeder en kokosolie werken, maar ik vond dit wel een prima basis. 



14 opmerkingen

  1. Dit ziet er erg lekker uit zeg en lijkt me voor mij ook niet te moeilijk om eens te maken. Goed zeg dat je beter op je voeding gaat letten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er onwijs lekker uit en als het dan ook nog eens gezond is... !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh jeetje, dit lijkt me echt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze lijken mij heerlijk om te maken, zeker omdat ik in 2015 nog bewuster wil gaan leven. En dat begint natuurlijk bij voeding <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er echt zo lekker uit!

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh men! Wat ziet dit er lekker uit!! Kun je niet wat opsturen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oh dit ziet er echt onwijs lekker uit! Ook ik wil wat gezonder gaan eten, meer puur. En dan is dit een goede cheat!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik zou de dadels en kokos eruit laten, maar voor de rest.... ziet er heeeeerlijk uit :) in het middelbaar at ik tijdens de vasten nooit koeken of snoep. Misschien volgend jaar maar weer eens mee beginnen (ik ga mijzelf de tiramisu niet ontzeggen die ik tijdens de vasten eindelijk na 9 maanden weer eens mag eten :) )

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oeh jammie! Krijg er spontaan honger van =)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.