Boek: How Blogs Work - Stephanie Duval

zaterdag 3 januari 2015


Enkele weken geleden toen ik de mama haar kerstcadeau ging halen in de boekhandel viel mijn oog op het boek How Blogs Work. Ik was nochtans van plan om het Blogboek aan te schaffen, maar ik bladerde beide even door en deze sprak me het meeste aan. Ik veronderstel dat in beide wel ongeveer dezelfde onderwerpen naar voor komen, want het draait natuurlijk om bloggen.INHOUD

De schrijfster Stephanie Duval is een journaliste en eigenaresse van de blog 70percentpure. Ze blogt al meer dan 10 jaar en weet dus goed waarover ze het heeft. Het boek is niet enkel voor beginnende bloggers. Ze geeft je wel de handige tips hoe je best je blog opstart en waar je allemaal aan moet denken. Maar voor wie zoals mij al enkele jaren blogt en het toch graag een niveau hoger ziet gaan is dit boek ook echt een aanrader.


INTERVIEWS

Er staan verschillende interviews in met vooral belgische bloggers. We hebben het dan niet enkel over beauty blogs, maar ook blogs over fashion, reizen, koken, interieur... komen aan bod. Superleuk om alle ervaringen te lezen en wat bloggen voor iemand kan betekenen. 


ZAKELIJKE KANT EN SAMENWERKINGEN

De zakelijke kant van bloggen is iets waar je vaker mee in aanmerking komt als je al een tijdje blogt en hier moet ik nog veel in bijleren. Zelf contacten leggen heb ik nog niet gedaan, omdat ik niet wist dat dat kon, maar blijkbaar kan dit prima en wie weet ontstaan er hierdoor toffe samenwerkingen.


KWALITEIT

Het belangrijkste blijft nog steeds dat je plezier blijft hebben in het bloggen, het mag geen verplichting zijn. Voor mezelf vind ik dat ik bloggen zelfs steeds leuker en leuker vind. Vooral als ik zie dat ik van het begin tot nu toch al een stuk gegroeid ben. Toch heb ik veel nieuwe tips door dit boek ontdekt wat ik wel of niet kan veranderen. How Blogs Work is erg fijn samengesteld en zeker een mooie aanvulling om meer over bloggen te ontdekken. 


Prijs: €19,99

♥ 

17 opmerkingen

 1. Ik hoor zoveel goeds over dit boek waardoor ik erg benieuwd ben naar de tips.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben hier eigenlijk wel heel benieuwd naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb het Blogboek van Kelly gekregen voor Nieuwjaar(stond ook hoog op mijn verlanglijstje), omdat ik haar blog ook enorm graag lees, maar dit boek ziet er inderdaad ook wel leuk uit. Maar ik denk inderdaad ook wel dat ze in grote lijnen zowat over hetzelfde gaan ;) Ik ben gisteren begonnen met lezen in mijn Blogboek en heb al redelijk wat interessante dingen kunnen aanduiden. Mijn bloggoesting begint weer terug te komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk boekje! Je kunt altijd wat leren op bloggebied, dus deze komt ook op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit lijkt me nou een leuk boek. Als ik mijn huidige boek uitgelezen heb dan schaf ik die aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben hier echt super benieuwd naar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke blogpost! Het boek lijkt me echt heel handig. Als ik het tegenkom in een boekenwinkel ga ik er zeker eens goed in lezen. :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, dit lijkt me dus echt wel een super boek, erg leerzaam ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me echt een interessant boek, handige tip! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit boek lijkt mij best interessant om te hebben :D Hij staat al een tijdje op mijn wishlist, maar toch twijfel ik altijd. x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hartstikke leuk! Komt zeker op mijn wishlist te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil het boek ook eens lezen, ik vind de vormgeving alvast héél erg mooi! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit boek wil ik ook wel graag lezen, staat vast veel nuttige info in :)

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.