PERSONAL | Uitstap naar de Efteling

vrijdag 24 juli 2015


Er was eens een overenthousiaste blogster die woensdag naar de Efteling ging en terug even verbaasd kon zijn van de wondere sprookjeswereld als toen ze nog een mini meisje was. Wat is de Efteling toch leuk! Ik heb hier lang naar uitgekeken en het was ook een superdag geworden. Voor de eerste keer ging mijn nichtje (waar ik meter van ben) dit avontuur aan en ze heeft er volop van genoten. Ik was niet meteen van plan er een artikel over te maken, maar toch wil ik wat sfeerbeelden delen, omdat het gewoon zó leuk was! 


DROOMVLUCHT
Onze eerste stop was meteen de meest magische. Droomvlucht is echt prachtig. Het is ook de meest bezochte attractie van de Efteling. Als je nu jong of oud bent, iedereen houdt ervan!


HOLLE BOLLE GIJS
Het heeft even geduurd voordat we hem aan de praat kregen, maar uiteindelijk klonk 'Papier Hier' over heel het plein!


GONDOLETTA
Het meest ontspannende was dit boottochtje wel doorheen de vijver van de Efteling. 


VILLA VOLTA
Deze mocht zeker niet ontbreken! Het vervloekte huis dat de illusie geeft dat het huis helemaal ronddraait. Het is altijd even oppassen om niet misselijk te worden, maar de sfeer blijft zo lekker mysterieus. 


DE VLIEGENDE HOLLANDER
Doordat het al jaren geleden was dat ik in de Efteling ben geweest was de Vliegende Hollander nog nieuw voor mij. We hebben niet veel spannende attracties kunnen doen met mijn zus haar dochtertje erbij, maar deze stond wel hoog op mijn lijstje. Ik en mijn zus schreeuwde al voordat er iets gebeurde haha. Eng, snel, maar oh zo leuk. Het was wel jammer dat de rit zo snel voorbij was. 


JORIS EN DE DRAAK
Na de kick van de Vliegende Hollander zag ik de nieuwste attractie Baron 1898 en Joris de Draak ook wel zitten, maar we hadden niet zoveel tijd meer om in die lange wachtrijen te staan. De Piraña hebben we wel nog gedaan. 


HET SPROOKJESBOS
En toen gingen we weer even helemaal terug naar de kindertijd. Ik hield zó van sprookjes vroeger en door mijn obsessie aan de serie Once Upon A Time bekijk je het ook weer met andere ogen.


ROODKAPJE


DE TROLLENKONING


KLEIN DUIMPJE


SPROOKJESBOOM
Hoe gé-wel-dig is de sprookjesboom wel niet! 


HANS EN GRIETJE
Voor mij wel extra speciaal. Dit was gewoon mijn sprookje vroeger ;)


DE ZES DIENAREN - LANGE JAN 
Toch wel mijn eerste Efteling herinnering: Lange Jan! Zijn beeldje heeft erg lang op mijn slaapkamer vertoefd. 

Wat was de dag omgevlogen! Het liefst van al was ik er een heel weekend gebleven, want er is zoveel te zien en te doen dat je echt tijd te kort hebt. Volgens mij was het gewoon te lang geleden dat ik nog eens naar een pretpark ging haha. Maar de Efteling is toch wel mijn favoriet! 

♥ 

15 opmerkingen

 1. Ik houd echt van de Efteling haha blijf het leuk vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh de efteling is altijd zo leuk om naartoe te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook nog eens terug naar de Efteling, ben er vroeg eens geweest maar het lijkt me nog wel weer eens leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben vorig jaar voor de eerste keer naar de Efteling geweest, ik vond het echt zo leuk! Ik ben ook wel erg benieuwd naar de nieuwe achtbaan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was ook laatst in de Efteling. Zo leuk! Mooie post heb je er van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben daar zo lang niet meer geweest, wil er ook best wel keer naartoe weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Ik wil er zelf zo graag nog eens naartoe gaan ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk! Bij mij is het echt al jaren geleden! Ik wil er ook nog wel eens naartoe! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goh, dat blijft toch zalig voor jong en oud. Echt zo een uitstapje dat je als kind nooit vergeet. Nu wil ik stiekem ook nog wel eens terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh leuk :) We zijn er een 3tal jaar geleden eens geweest met Sterre. Ze was er toen eigenlijk nog een beetje klein voor en ik heb toen ook niet veel attracties kunnen doen, deels ook omdat het zo vreselijk druk was. Wat me toen wel opviel was dat het sprookjesbos erg slecht onderhouden was. Hopelijk is dat ondertussen weer mooi terug in orde?! Ik zou er dit jaar of volgend jaar ook nog eens graag terug naartoe gaan nu Sterre alweer wat groter is. Johan was helemaal niet enthousiast en hij wilt er absoluut niet meer naartoe, dus misschien moet ik maar een ander slachtoffer zoeken dat met ons mee wil :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het sprookjesbos was mooi onderhouden tot aan de Indische waterlelies. Dat vond ik tegenvallen! Erg jammer wel. Maar de rest van het park was wel tiptop in orde :)

   Verwijderen
 11. Oh ik ben dol op de Efteling! Ik vind het sprookjesbos nog steeds heerlijk om doorheen te dwalen! En droomvlucht is zo prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De Efteling is zo leuk! Prachtige foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Shame on me maar ik ben nog nooit naar de Efteling geweest. Ziet er wel een leuk park uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het blijft leuk, hoe oud je ook bent! Binnenkort ga ik er ook weer heen :D

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.