Halloween special #1 - Pompoensoep recept

zaterdag 26 oktober 2013


Halloween komt er steeds dichter aan en als traditie ten huize mezelf maak ik elk jaar pompoensoep rond Halloween. Ik ben geen extreme liefhebber van soep, maar in de winter kan ik er wel van genieten aangezien het je goed opwarmt. Ik vertel jullie vandaag mijn pompoensoep recept, supersimpel en lekker.


Ingrediënten:
- 1 grote pompoen of 2 kleintjes (zoals ik heb)
- 2 à 3 wortels (zie dat je zeker niet meer wortels als pompoen hebt, ik heb er maar 2 gebruikt)
- teentje look
- 1 ui
- zout
- Cayennepeper (maakt de soep pittig)
- groentenbouillon
- 1 blikje tomatenpuree (hierdoor krijgt je soep een mooie kleur)
- extra: je kan er spinnentjes indoen die je maakt met gehaktballetjes en spaghetti, maar ik hou het simpel en doe er lettertjes in :)

Bereidingswijze:
Goh, supersimpel misschien niet echt als we het over de pompen hebben. Ik vind het altijd een hels karwei om die pompoen te snijden! Ik heb hier zeker geen techniek voor haha, want ik zie er vaak mee af. Achteraf las ik wel dat je de pompoen even in de microgolf kan zetten, zodat hij beter te snijden is. Iemand al geprobeerd?
Als je je pompoen in stukken hebt gesneden doe je dit ook met de wortels, ui en knoflook.
In een grote kookpot op een matig vuur doe je wat olijfolie en daarna de ui en look erin. Als deze glazig beginnen zien doe je er de pompoen en wortels bij en dan voeg je water toe zodat alle groenten onder staan. (je kan achteraf altijd wat water bijvoegen, beter eerst te weinig dan dat je soep te waterig is) 
Goed kruiden, tomatenpuree toevoegen en een 50 minuten laten doorkoken.
Pas als je groenten goed gaar zijn kan je de soep mixen. Hierna doe ik de lettertjes erbij en laat de soep nog even verder koken. 
Smakelijk!



9 opmerkingen

  1. Superlekker he! Ik maak/eet ook graag pompoensoep, maar ik gebruik meestal de 'butternut' pompoen, die is lekker zoet en ook vrij makkelijk te versnijden, want zo een gewone pompoen is HEL!!! :-p Soms rooster ik de pompoen dan even in de oven met wat look en rozemarijn. Als je graag een dikke soep hebt, kan je er ook een aardappel of 2 indoen, dat heeft mijn vriend het liefste. Hij wil er ook altijd graag spekblokjes in, maar de versie met de 'spinnen' heb ik ook al eens gemaakt, al waren die beestjes bij mij niet zo goed gelukt :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk bordje! en dit recept ga ik proberen =)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb nog nooit pompoen gegeten, maar dit recept lijkt me erg lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hmm, lijkt me echt heerlijk! En leuke borden ook. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heerlijk zeg! Mijn vader had laatst pompoen pannenkoeken mee gebracht. Is ook een genot om van te smullen.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.