RECEPT | Gezouten Nutella Koekjes

zondag 4 december 2016


December staat in teken van de feestdagen die eraan komen en dat ga je ook op mijn blog merken. Hier en daar komen er DIY's voorbij of feestelijke looks. Dit is nu eenmaal een traditie! Ik begin met een makkelijk en erg lekker koekjes recept. Heb je een feestje, een brunch of verwacht je bezoek rond kerst? Wel, dan zijn de Nutella koekjes zeker een aanrader, want wie lust er nu geen Nutella? Dit recept komt uit het boek van Tanya Burr 'Tanya Bakes'. De combinatie van chocolade en zout klinkt tegenwoordig niet zo gek meer, want de karamel zeezout chocolade repen van Tony's Chocolonely zijn ondertussen erg populair. Je kan altijd iets minder zout gebruiken, maar ik vind het zoete samen met het hartige wel speciaal. 

Benodigdheden:
200 gr ongezouten boter (op kamertemperatuur)
300 gr fijne suiker
1 ei
325 gr zelfrijzende bloem
1 tl zeezout
200 gr Nutella 

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180°. 
In een kom meng je de boter en suiker samen tot een romig geheel. Doe het ei erbij en mix het beslag tot een gladder geheel. De bloem en het zout doe je er beetje bij beetje bij tot het een deeg vormt. Nu mag de Nutella erbij! Probeer de Nutella er zo onder te mengen zodat het een marmer effect geeft. 
Van het deeg maak je bolletjes die je verspreidt op de bakplaat legt en zachtje plat drukt. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes want ze lopen nog een heel stukje uit tijdens het bakken. Volgens het recept maak je er 10 koekjes uit, maar dan zijn ze wel √©norm groot. Ik had er bijna het dubbele en vond ze nog meer dan groot genoeg. 
Als je wilt kan je er nog een snufje grof zeezout bovenop doen. 

Bak de Nutella koekjes 12 minuten in de oven op een bakplaat bedekt met bakpapier. Ze blijven zacht dus geef ze ook de tijd om te laten afkoelen op de bakplaat. 

4 opmerkingen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.