Christmas DIY | Feestelijke Chocoladerepen

maandag 12 december 2016


Wat doe je wanneer je een overdosis aan chocolade hebt liggen na een bezoekje van de Sint? Wel, ik besloot er een DIY van te maken en smolt alle chocolade figuren die ik had liggen. Het resultaat is een kerstige chocoladereep die er niet enkel leuk uitziet, maar die je ook prima cadeau kan doen. Zelfgemaakte cadeaus kan ik altijd wel appreciĆ«ren en ze zijn ten minste origineel. 
Heel eenvoudig en makkelijk te maken, enkel wat creatief zijn is de boodschap. 


WAT HEB JE NODIG?
✮  bakpapier
  een doosje, bakje of wat voor jou het beste uitkomt om je chocoladereep in te maken
  chocolade ( ik nam zowel pure, melk als witte chocolade)
✮ versieringen (candy canes, kruidnoten, M&M's, kerst sprinkles, eetbaar goud poeder,...) 
✮  een kookpot met daarop een schaal om je chocolade au bain marie te smelten 
✮  een kersthumeur ;)AAN DE SLAG
Ik begon met de pure chocolade die ik au bain marie liet smelten. In een doosje bekleed met bakpapier goot ik de gesmolten chocolade en zorgde ervoor dat hij goed verdeeld was. Ik liet dit eventjes afkoelen en begon de witte chocolade te smelten. In een plastiek zakje brak ik de candy cane in stukjes en strooide ik nadien over de pure chocolade. Ik voegde nog wat kerst sprinkles erbij en drizzelde er witte chocolade over. Hoe kerstig ziet dit er wel niet uit? 
Voor de andere reep nam ik alle melkchocolade figuren. Ook de overgebleven kruidnoten moesten eraan geloven en klopte ik met een deegroller tot kleine stukjes. Om meer kleur toe te voegen nam ik wat M&M's uit de kerstcollectie en klopte deze ook lichtjes in stukken. Nu nog wat goud poeder erover strooien en de tweede chocoladereep is klaar. Ik stak ze beide in de frigo zodat ze hard konden worden. Nadien kan je ze gewoon goed ingepakt in de kast bewaren! 

Een Tony's Chocolonely reep is er niets tegen! Die met de kruidnoten deed me denken aan hun kaneel/biscuit variant, nomnom. 


4 opmerkingen

  1. Ziet er superleuk en lekker uit :) Heel origineel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg nu ontzettend honger....eh trek. Ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, ziet er super lekker uit! Heb ook nog kei veel chocolade over van de Sint. Is wel een goed idee om dit ermee te maken.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.