Tips om je oogschaduw beter te laten uitkomen

zaterdag 6 februari 2016


Voor mij mag een ooglook best opvallend zijn en dan vooral als je de kleuren goed op foto wilt laten overkomen mag het wat heftiger worden aangebracht. Nuja soms is dit niet zo simpel en valt het pigment van een oogschaduw tegen of komt hij veel beter over in het echt dan op foto. Struggle of my life. Ik heb ondertussen al enkele hulpmiddelen ontdekt die helpen om je oogschaduw opvallender te maken. Benieuwd welke? 


GEBRUIK EEN GOEDE OOGSCHADUWBASIS
Ik val misschien in herhaling, maar een goede oogschaduwbasis is echt een musthave. Niet enkel houdt deze je oogschaduw op zijn plaats ook komt vaak de kleur van je oogschaduw beter tot zijn recht. (zie foto hieronder) 

FIX+ DOET WONDEREN
Fix+ van MAC is een fijne finishing spray die het poederige van je make-up  wegneemt en voor een frisse uitstraling zorgt, maar wist je ook dat hij je oogschaduw meteen een stuk intenser maakt? Ik gebruik dit trucje graag als er voor mij echt een kleur eruit mag knallen. Fix+ even op je kwast sprayen en dan in je oogschaduw dippen. 

SOMMIGE KWASTEN GEVEN EEN VEEL BETER PIGMENT AF
Waarom menig make-up artist zoveel kwasten heeft verbaast me niets. Iedere kwast heeft zo zijn eigen functie. Dan mag je oogschaduw nog zo gepigmenteerd zijn, niet elke kwast brengt dit goed over als je hem aanbrengt. De shading brush van Real Techniques is hands down mijn favoriete oogschaduwkwast. Geen enkele kwast laat een oogschaduw zo goed uitkomen als deze!

SIMPEL: BRENG JE OOGSCHADUW GEWOON MET JE VINGER AAN
Vooral oogschaduws met een metallic/shimmer of glitter finish alsook puur pigment breng ik het liefste aan met mijn vinger. Geloof me dit verschil is echt groot dan als je het met een kwast aanbrengt. Ik gebruik dit vaak als ik ergens een accent wil op leggen zoals in het binnenste van mijn ooghoek of in het midden van het bewegend ooglid.


Om even het verschil te laten zien:
- De witte oogschaduw Gesso van MAC heeft vrij weinig pigment van zichzelf maar als ik er de Primer Potion van Urban Decay onder doe komt hij net wat intenser over.
- Valley Of Diamonds uit het Arabian Nights palette van Sleek vind ik zo'n prachtkleur, maar moet ik meestal serieus opbouwen om er een mooi resultaat mee te bekomen. Met Fix+ van MAC ontstaat meteen deze top intensiteit!
- Warm Notes uit het Cocoa Blend palette van Zoeva is op zich al goed gepimenteerd, maar Soft Ochre van MAC is een perfecte basis om hem net nog meer te doen knallen. 


10 opmerkingen

 1. Ik gebruik als oogschaduwbasis Mac painterly en dit werkt echt super om oogschaduw intenser te maken! En zoals je zegt: goede kwasten maken echt verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele goede tips! Ik gebruik altijd oogschaduwbasis en NYX milk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een goeie primer is echt essentieel vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou echt zeer graag die primer potion eens uitproberen om te zien of hij echt verschil geeft. Ik heb er nog niks slechts over gehoord! Goede tips ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijne tips! Ik ben wel benieuwd naar de Real Techniques kwast!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk artikel, love de tips! Ik ga zeker eens kijken naar de shading brush van Real Techniques. Ben wel heel benieuwd nu! Veel oogschaduw breng ik trouwens ook met m'n vingers aan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijne tips! Zeker mijn kwast een beetje nat sprayen lijkt me een goed idee! :-) Met mijn vingers aanbrengen doe ik eigenlijk nooit, maar dat ga ik nu zeker ook eens uitproberen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik vind de prep en prime en de oogschaduw basis van MAC ook echt geweldig werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben nogal hardcore basis-fan :-) Too Face Shadow Insurance en dan nog eens een beetje MAC Painterly. Blijft zitten als een huis :D

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.