RECEPT | S'MORES

maandag 22 februari 2016


Ik kan het niet ontkennen dat ik nogal een zoetekauw ben. Vooral mijn dosis chocolade is iets waar ik niet zonder kan. Op een lazy sunday kan ik dan ook intens genieten van een filmpje kijken met een heerlijke snack. Gisteren maakte ik nog eens s' mores. Zó ontzettend lekker en in enkele minuten gemaakt. Wil je graag weten hoe, lees dan zeker verder! 


S'mores zijn een typische Amerikaanse snack. Ze zijn perfect voor bij een kampvuur doordat je de marshmallows kan roosteren. In principe is het enkel een geroosterde marshmallow tussen een cracker met een laagje chocolade tussen. Klinkt in ieder geval niet verkeerd hé!
Normaal gezien worden voor de s'mores Graham crackers gebruikt, maar omdat we deze hier niet hebben zijn ze wel prima te vervangen door de Verkade Digestive koekjes. Ik kocht ze bij Albert Heijn.

Voor de s'mores heb je dus nodig:
 Verkade Digestive koekjes
♥ marshmallows
 melkchocolade


Nu heb je twee manieren om je s'mores te maken: in de micorgolf of in de oven. Mijn voorkeur gaat naar de oven, omdat je dat ook dat geroosterde effect krijgt bij je marshmallows. 
Verwarm je oven op 200°. Plaats op een bakplaat de koekjes met een marshmallow erop (de bovenkant is voor later). Als je ze in de oven plaats zet dan je oven op de grill stand. Hierdoor krijgen je marshmallows een bruin, geroosterd kleurtje. Na 5 minuutjes zouden ze al mooi bruin moeten zijn en kan je ze eruit halen. Plaats dan je stukjes chocolade op de marshmallow met daarop nog een koekje. Ondertussen heb ik mijn oven uitgezet, maar ik plaats de s'mores nog even terug zodat de chocolade goed smelt. Na een minuutje of twee zijn ze klaar! Even laten afkoelen en genieten maar. 


♥ 

18 opmerkingen

 1. Ziet er fantastisch lekker uit! Dit probeer ik zeker eens uit voor mijn 2 zoetemondjes hier in huis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Potverdorie dat ziet er echt heerlijk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, wat doe je me aan! :p Nu moet ik dat ook eens proberen. Een dikke streep is ook een lijn zeker? :) Ziet er heerlijk uit en vind het een leuke manier om toch dat kampvuurgevoel een beetje te krijgen. Lijkt me inderdaad heerlijk bij een (disney)filmpje, onder een fleeceke met een koffietje of warme chocolademelk of een theetje. aaaaah..... komt op de to do list voor lazy sundays! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm! Het water loopt me in de mond! Dit ga ik volgende week zeker eens uitproberen :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh das helemaal niet zo moeilijk en ziet er verrukkelijk uit ! Ik hou wel van zo'n gemakkelijke receptjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh dat ziet er echt heerlijk uit! Ik wist niet dat dit zo gemakkelijk was :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh wauw, ik wil het meteen zelf maken, ziet er zooo lekker uit! ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O.M.G. Dit is gewoon té lekker… Moet ik proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. o hemeltje dit ziet er zo verschrikkelijk goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. OMG! Dit ziet er zo makkelijk uit, en zo lekker! Dit ga ik echt een keer maken. -x-

  BeantwoordenVerwijderen
 11. DAT. ZIET. ER. GEWELDIG. LEKKER. UIT. Oh dear, ik houd van 's mores, maar maak het zelf altijd in de zomer, als we de barbecue uithalen. Had er zelfs niet eens aan gedacht om het in de oven te maken! :D

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.