Make-up dragen tijdens het sporten

maandag 15 februari 2016


Naar de fitness gaan blijft voor mij vaak een hele opgave. De laatste tijd ben ik dan ook aan de minder sportieve kant, maar dat wil ik binnenkort terug veranderen! Ik wil opnieuw minstens twee tot drie keer gaan sporten. Zonder excuus. Dus dat wordt beter inplannen. Het motiveert me vaak als ik me in een nieuwe sportoutfit steek wat een fijne excuus is om te gaan shoppen.
Qua make-up hou ik het beperkt, want die combinatie met sporten is niet zo ideaal. Op zondagochtend kan ik wel al eens make-uploos de deur uitgaan richting Basic fit, maar natuurlijk heb ik ook dagen dat ik me zelfzekerder voel als ik make-up draag. Vandaag deel ik je de beauty producten die ik het liefst gebruik tijdens het sporten.

 Mascara. Met een vleugje mascara zie ik er meteen een pak wakkerder uit en aangezien ik niet extreem zweet tijdens het sporten draag ik dit meestal altijd. Waterproof mascara is waarschijnlijk nog een betere optie als je een echte die hard sporter bent.
BB Cream of een licht dekkende foundation. Ja, ik weet dat foundation dragen tijdens het sporten niet zo goed is, maar ik heb nu eenmaal geen egale huid. Op sommige dagen kan ik er echt niet zonder. Dan grijp ik ook het liefste naar een BB Cream of een foundation die niet te zwaar is. De Double Wear Light van Estée Lauder is hier erg fijn voor, deze blijft ook nog eens heel goed zitten.
Lipbalsem. Ik doe altijd lipbalsem op voor ik ga sporten. Ik heb vaak het gevoel dat ik snel droge lippen krijg in de fitnesszaal dus hier kan ik gewoon niet zonder.
Body mist. Parfum opdoen vind ik overbodig, maar toch ruik ik graag zo lang mogelijk fris. Meestal gebruik ik de body mists van Victoria Secret. Ze hebben heerlijke luchtige geuren en zijn dus perfect hiervoor! 


Draag jij make-up tijdens het sporten of is er een beauty product waar je dan niet zonder kunt? 

12 opmerkingen

 1. Ik draag absoluut geen make-up bij het sporten, omdat mijn huid al zo gevoelig is! Tevens is het wel makkelijk om na het sporten gelijk in de douche te stappen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nu tijdens mijn zwangerschap kan ik helaas niet meer sporten maar voorheen ging ik meestal meteen na het werk richting de fitness en dat was dan met full face make up op. Het is uiteraard beter om te staan zweten in de fitness zonder een dikke laag makeup maar ik heb er zelf nooit last mee gehad en na het sporten ging ik toch meteen in de douche. Enkel op zondag stapte ik, net zoals jij, make up loos de fitness binnen. Het is te zeggen, met een beetje bb creme en mascara op, om me toch niet helemaal naakt te voelen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap je wel. Ik zelf doe het niet. Ik sport dan ook 5 dagen in de week. Maar wat ik altijd op doe is wenkbrauwpoeder. Ik heb wimperextensions, dus ik zie er sowieso al 'wakker' uit. Dat scheelt weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je moet er eigenlijk gewoon lak aan hebben hoe je er bij loopt in de sportschool! haha je bent goed bezig en dat word gezien! het is heel slecht om dingen op je huid te smeren omdat je poriën groter worden! dit word dus allemaal opgenomen door je huid en komt dan weer in je bloed terecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een body mist is inderdaad een goed alternatief voor een echt parfum!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikeltje! Ik zou ook nooit zonder minimale make-up de deur uit gaan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik sport nooit met make-up, vooral omdat ik veel cardio doe. Ben volop aan het zweten en die combinatie lijkt me niet fijn. Maar misschien is het inderdaad wel te doen als je het minimaal houd.. sowieso denk ik dat mascara niet erg is!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. IK draag hooguit alleen een bb cream

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik ga sporten doe ik vaak alleen dagcreme en mascara op, maar ik snap het lijstje van jou ook wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik draag nooit make-up tijdens het sporten :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Als ik na het werk ga sporten doe ik bijna nooit mijn make-up af, maar als ik op zondagmorgen ga dan draag ik geen make-up

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ga altijd 's avonds sporten dus ik doe, indien ik het niet vergeet, mijn make up af behalve mijn oogmake up (meestal enkel eyeliner + mascara) en ik gebruik ook de VS body mists.En deo uiteraard!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.