SKINCARE | Hoe ik puistjes voorkom of help verdwijnen

vrijdag 7 augustus 2015


Mijn huid houdt niet van de warmte. Dat is nu eenmaal altijd zo geweest. Ik heb een gemengde huid en ik glim dan nog makkelijker in de zomer. Niet dat ik extreem zweet, maar puistjes zijn blijkbaar dol op deze temperaturen. Ik kan dan ook best niet al teveel make-up dragen, vervelend soms, al hou ik het vaak beperkt als het echt warm is. Vorig weekend was mijn huid weer erg onrustig en soms voelt dit zo vervelend. Ondertussen weet ik wel wat dan goed en niet goed is en daarom geef ik jullie vandaag mijn tips.

 

 • Regel nummer 1 waar je altijd aan moet denken: kom zo weinig mogelijk aan je gezicht! Ik deed dit veel te vaak en meestal onbewust, maar hierdoor verspreidt je vaak bacteriën en krijg je juist puistjes. 
 • Zorg voor een goede reiniging. Ik reinig mijn huid 's morgens en 's avonds zonder excuus al is dit niet altijd genoeg. Een gezichtsborstel zoals de Clarisonic helpt je wel om je huid extra schoon te maken. Ik gebruik hem enkele keren in de week.
 • Een goede scrubbeurt kan wonderen doen. De Microdelivery Peel van Philosophy vind ik nog steeds topspul. Als ik een supergladde huid wil haal ik hem weer naar boven. Meestal 1x per week. Doordat er een laagje van je huid wordt verwijderd dringt een masker of tonic nadien beter in. Ocean Salt van Lush vind ik ook erg fijn. Het zeezout dat hierin zit doet wonderen voor je huid (zie de volgende stap!)
 • Als je huid in een extreme toestand is kan je altijd een kommetje met warm water nemen en hierin wat zeezout oplossen. Met een watje breng je het zoutwater aan op je huid en laat dit een kwartiertje opdrogen (zal helaas wel een beetje prikken!) alvorens je het afspoelt. Je zal merken dat je puistjes beginnen te krimpen!
 • Gebruik een kleimasker. Ik heb al heel wat maskertjes geprobeerd de laatste jaren, maar een kleimasker werkt het meest efficiënt tegen puistjes. Ze drogen helemaal op, dringen diep in de poriën en zorgen er vaak voor dat deze nadien minder zichtbaar worden. 
 • Vermijd zweten met make-up. Ok, bij tropische temperaturen zal niet zweten moeilijk worden, maar laat je huid dan wel ademen. Mijn huid is er dankbaar voor als ik niks of enkel wat concealer gebruik. 

Zo, dit zijn mijn tips om puistjes te voorkomen. Ik geloof niet zo in verkeerde voeding, al moet ik nu ook wel niet elke dag naar de frituur of chinees gaan. Een goede hygiëne is vooral belangrijk!

Als jij nog een goede tip kent laat hem hier zeker achter! 

♥ 

6 opmerkingen

 1. Ik heb vandaag de tea Tree water besteld en de ocean salt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ocean Salt doet inderdaad wonderen voor de huid!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te zien! Die ocean salt scrub wil ik echt zo graag eens proberen!

  Liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed artikel! :) Ik doe er ook echt alles aan om het te voorkomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn huid reageert net hetzelfde op deze warmte, erg irritant aangezien ik anders vrijwel nooit last heb van puistjes. De Microdelivery Peel van Philosophy en de Ocean Salt van Lush lijken me zeker iets voor mij!
  x

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.