DIY | Kokos Limoen BodyScrub

woensdag 26 augustus 2015


In de stijlgids van Serena, waar ik een tijd terug over schreef vindt je heel wat DIY's. Omdat ik me meer bewust wil worden wat voor ingrediënten we allemaal op ons smeren besloot ik zelf mijn bodyscrub te maken. Het is erg simpel, 100% natuurlijk en nog eens superfijn spul! Benieuwd hoe je deze kokos limoen bodyscrub maakt? Ik heb de ingrediënten gehalveerd, omdat ik enkel nog een kleine voorraadpot had staan om de scrub in te bewaren. Moest hij tegenvallen had ik ook niet meteen een grote hoeveelheid gemaakt (maar niets is minder waar!).

Dit zijn de originele hoeveelheden:
- 500gr fijn zeezout
- 300ml kokosolie (de extra virgin ruikt ook nog naar kokos, de geurloze is fijner om voor gerechten/desserten te gebruiken) 
- sap van 1 limoen
- rasp van limoenschil

Je kan dit dus perfect halveren. Het is hoe dan ook wat uitzoeken hoe jij je scrub het liefste hebt. Je kan hem wat vloeibaarder maken of juist wat droger. Ik heb hem ook het liefst als een slush-puppy textuur zoals Serena het noemt.


GET TO WORK
Om je bodyscrub te maken doe je al de ingrediënten (kokosolie eerst smelten in de microgolf moest hij hard zijn) in een kom en meng je alles goed door elkaar. Als de scrub te droog is doe je er extra kokosolie of limoensap bij. Is hij te nat dan voeg je er gewoon weer wat zout aan toe. De schil van de limoen raspte ik pas op het einde over de scrub heen en mengde alles nog goed door. Dit geeft wel een leuk kleuraccent! Als je scrub klaar is doe je hem in een potje dat goed sluit en waarin je scrub langer houdbaar blijft.


Tada, nu heerlijk genieten van een scrubbeurt! Ik hem hem al uitgebreid getest en vind hem erg fijn! Het zeezout haalt perfect de droge huidcellen weg en de kokosolie zorgt ervoor dat je huid nadien als een babyvelleke achterblijft.
Hoe leuk is dit ook om als cadeautje te geven? Verras je mama, vriendinnen of misschien wel de boyfriend als die zich ook aan het scrubben waagt! Ze zullen er zeker blij mee zijn. 


♥ 

11 opmerkingen

 1. Ik ben dol op DIY en deze bodyscrub met limoen ziet er erg fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh deze lijkt me heerlijk! LOVE kokos!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeeh deze ziet er goed uit zeg! Ga ik zeker een keer uitproberen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oehh...lijkt mij heerlijk! Leuk dat je een scrub zelf kan maken, moet ik ook maar eens proberen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh amaai dat ziet er echt leuk uit! Zou ik zo kopen als je op een marktje stond :-D

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige foto's!!
  En wat klinkt deze scrub ontzettend fijn, toch heb ik nog heel veel bakken staan en die moeten echt eerst op..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke DIY is dit zeg, ga ik wel eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.