RECEPT | Granola met noten en zaden

zondag 23 augustus 2015


Granola is sinds een tijdje mijn favoriet ontbijt naast havermout. Ik ben niet zo'n fan van muesli en ik hou het liefst van iets wat krokant is, maar toch gezond blijft. Granola is hier de beste oplossing voor en enorm lekker! Ik maakte even geleden al mijn eigen basic granola, (klik voor het recept) maar vond het tijd om eens een nieuwe variant te maken. Om eerlijk te zijn vind ik mijn eigen granola stiekem de lekkerste ooit! 


Ik maakte deze granola toch wel anders dan de vorige. Zo gebruikte ik kokosolie ipv maisolie en agavesiroop ipv honing. 

Ingrediënten:
- 250gr havervlokken
- 200gr gemengde noten (ik gebruikte amandelen, walnoten, hazelnoten en cashewnoten)
- 1 el pompoenpitten/zonnebloempitten/chiazaad/lijnzaad (bij mij zat er ook wat hennepzaad tussen)
- 2 kl speculaaskruiden
- 2 el kokosolie
- 3 el agavesiroop

Hoe maak je granola?
Granola maken is heel simpel. Verwarm de oven op 170°.  De noten kan je halveren moest je dat willen en in een kom meng je dan al deze ingrediënten samen. Zorg ervoor dat de kokosolie gesmolten is moest dat niet het geval zijn. 
Neem een bakplaat waar je bakpapier oplegt en daarover de granola uitspreidt. In de oven is het vaak wel even opletten, want granola kan snel verbanden. Je moet dus regelmatig de granola met een lepel omroeren zo goed als je kan. Na 20 min. is hij klaar en laat je hem nog goed afkoelen voordat je hem in een voorraadpot doet. 

De speculaaskruiden vind ik zelf er echt een aanrader in! Superlekker! 

Wat is jou favoriete ontbijt? 

♥ 

3 opmerkingen

  1. Klinkt echt super lekker! Ga ik zeket eens proberen want ik hou van muesli smorgens maar vind geen gezonde versie zonder te veel suiker.. Dus dit lijkt me ideaal! ☺️

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh granola is echt super lekker! Daar houd ik ook heel erg van!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heel lekker uit zeg en super gezond natuurlijk :)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.