Dilemma: Haren knippen of niet?

donderdag 20 november 2014


Ok, dit is geen levensbelangrijke keuze (of toch?), maar ik twijfel er heel sterk aan om een stuk van mijn haren te laten knippen. Dan hebben we het niet over 5cm, maar eerder 15 tot 20cm. Dat laatste lijkt me precies toch wel wat veel, daarmee het twijfelgeval waarschijnlijk. Toch zit het al een tijdje in mijn hoofd en als ik meer en meer vrouwen dit zie doen en het resultaat zie dan denk ik steeds: ik wil dit ook!

Ondertussen heb ik al enkele jaren lange haren waar ik dan ook flink voor gespaard heb en met heel veel zorg dit te danken heb. Maar een korter kapsel, nee geen drastische knipbeurt zoals Emma Watson ooit deed, eerder halflang vind ik de laatste tijd erg mooi en hip. Celebrities zoals Taylor Swift en Lauren Conrad zette de schaar al in hun haren. Lauren ging vorige week nog een stukje verder, maar dat vind ik toch net wat te kort.
Ik zocht wat kapsels van halflange haren die mij inspireren en mij misschien wel zouden overhalen. 


Natuurlijk hebben alle celebrities een personal hairstylist die elke dag hun haren perfect in model brengen. Jammer genoeg heb ik dit niet, dus vraag ik me wel af als ik wat van mijn kortere haren kan maken. Ik heb ook geen idee als het me zou staan. Ik heb wel halflange haren gehad, maar toen waren ze in enorm veel laagjes geknipt. Dit is weer net wat anders.
Ik heb nog een tweetal weken om erover na te denken voor ik opnieuw op kappersbezoek ga. In het slechtste geval, mijn haren groeien redelijk snel en moet ik misschien maar denken: YOLO!

Wat denk jij? Heb jij je kapsel al eens drastisch veranderd? 

11 opmerkingen

 1. Ik zou zeggen: DOEN! Je hebt heel mooi lang haar, maar ik denk dat dit je ook prachtig zou staan :)
  Ten slotte: verandering van spijs doet eten ;)
  En ze groeien toch rap terug, dus niks verloren!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind een kort kapsel erg leuk en pittig. Maar begrijp je dilemma ik heb ook langhaar maar ook al wil ik het iets korter ik durf de stap niet te nemen. Ik ben benieuwd wat je gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een dilemma, maar ik zou toch zeggen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha wat grappig, ik heb mijn haar nu een week geleden eens flink kort geknipt voor mijn doen. Ik had het altijd tot op mijn billen en nu is het tot op mijn schouders. Echt een verschil, maar ik krijg er zoveel complimenten over!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Doen! Ik heb het ooit ook gedaan en er nog nooit spijt van gehad!
  En het groeit zo snel weer aan, joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Doen! Ik snap je dilemma maar het staat je vast top! En haar groeit altijd weer aan (A)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon doen, vorig jaar ook gedaan en is nu alweer terug net zo lang dus volgende week weer een stuk eraf

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb 4 jaar geleden me lange lokken afgeknipt tot net op me schouders het stond me wel mooi. Maar ik miste enorm me lange lokken omdat je het eens kan opsteken & dat kan je niet met korter haar :)
  Nu heb terug lang haar net over mijn schouders en dit behoud ik nu want te lang heb je enorm veel werk aan! Het zou je wel erg mooi staan :)
  En als je het spijtig vind je haar groeit toch terug & ik kan ervan meespreken ;)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zoooo herkenbaar dit dilemma, maar ik zou ervoor gaan want halflang is echt een mooie lengte. Be brave, wat natuurlijk gemakkelijk gezegd is als gedaan... Ben in ieder geval benieuwd wat je gaat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. DOEN! Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad :-) Ik denk dat het je super staat!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. DOEN! Als je erover nadenkt, moet je het gewoon een keer proberen, anders gaat het in je hoofd blijven spoken. En als het niet goed is, het groeit wel terug bij. En dit is echt een mooie lengte!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.