Je Make-Up longlasting maken

donderdag 8 mei 2014


Toen ik afgelopen vrijdag naar de Beautygloss Party ging was ik voormiddag al druk bezig met mijn make-up. Ik wou het liever niet in het hotel doen, kwestie van de belichting daar en het gehaast. Als iets niet meer goed zat zou ik het wel bijwerken, al was dat 6 uur later buiten mijn lipstick nog helemaal niet nodig. 
Ik hoor zo hier en daar vriendinnen wel eens zeggen: als ik oogschaduw op doe dan is het over enkele uurtjes al helemaal verdwenen. Net zoals bij eyeliner en mascara die op plaatsen komt te zitten waar hij niet thuishoort. Behalve met lipstick (en vroeger ook foundation) heb ik nooit echt last dat iets 'verdwijnt' op mijn gezicht. Vandaag deel ik jullie mijn tips en trucjes om je make-up zolang mogelijk longlasting te maken. 

REINIGEN
Het meest belangrijk blijft waarschijnlijk: begin steeds op een goed gereinigde huid. Restjes make-up van de dag ervoor gaan zeker niet voor een goed resultaat zorgen. Dus gebruik een reinigingsmelk, olie, gel of wat dan ook. Meestal als ik weet dat er een belangrijke dag aankomt scrub ik mijn gezicht ook nog de dag ervoor zodat mijn huid glad is, waardoor alles vlotter aanbrengt.

HYDRATEREN+VOEDEN
Een dagcrème en oogcrème (zeker als je concealer wilt aanbrengen) is de volgende stap. Anders gaat je huid stroef aanvoelen en krijg je vlekken in je foundation. 

PRIMER
Toch wel het belangrijkste om je make-up op zijn plaats te houden is de primer! Geloof me tegen het eind van een lange dag ga je deze dankbaar zijn.
Zowel een gezichtsprimer als oogschaduwprimer zijn redders in nood. Lipprimers bestaan ook, maar degene die ik heb geprobeerd maken niet echt een verschil. 
Moest je toch extreem vette oogleden hebben waardoor alles begint te creasen zelfs met een primer dan raad ik aan om je oogleden ook eerst goed af te poederen. Zo zal je eyeliner of mascara niet afgeven. (Denk ook aan waterproof eyeliner of mascara)

KWAST/BEAUTYBLENDER
Ik weet niet als het iets is wat tussen mijn oren zit, maar ik vind dat als ik mijn foundation met een kwast of Beautyblender aanbreng dat het beter op mijn huid zit en blijft zitten dan als ik het gewoon met mijn vingers doe. Het resultaat oogt ook altijd mooier.

AFPOEDEREN
Dit geldt dus niet enkel voor vette oogleden, maar voor je hele gezicht met extra aandacht onder je ogen waar je concealer hebt aangebracht. Met een kleinere kwast kan je hier makkelijker en preciezer aan. 

FIXING SPRAY
Om je make-up helemaal 'muurvast' te laten zitten kan je nog eindigen met een fixing spray. Hij zorgt er ook voor dat je make-up er na het afpoederen niet zo poederig uitziet. 


Hopelijk heb jullie hier wat aan!

15 opmerkingen

 1. Erg fijn artikel, want het is een drama na een lange school dag en als het regent zoals vandaag...
  XOXO Esmee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Ik heb nog wel eens dat mijn make-up uitloopt en niet altijd lang blijft zitten. Dan gebruik ik voorlopig deze tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele fijne en goede tips voor vele meid! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben echt dol op de all nighter van UD als fixeerspray, superspul

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi duidelijk overzicht! Ik doe alle stappen behalve die fixing spray en alsnog slorpt mijn huid al mijn make-up op doorheen de dag.. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een fijne tips! Zelf doe ik het ongeveer ook zo haha. Ik heb je genomineerd voor de very inspiring blogger award x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele fijne tips. Een primer gebruik ik nu ook tegenwoordig.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Interessant artikel dit met goeie tips! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Handige tips, die setting spray wil ik echt een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Primer, primer, primer, da's voor mij echt 't belangrijkste, en dan goed afpoederen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijne tips heb je gegeven. Ik zou nog graag een goeie fixing spray willen, aangezien ik een nogal vette huid hebt. liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Goed artikel! Ik zweer ook bij primers en poeder, dat werkt toch het allerbeste!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.