Free Your Skin met de nieuwe Breathable foundation en concealer van Rimmel

donderdag 9 november 2017



Niet zo'n fan van foundation en concealer omdat ze verstikkend aanvoelen? Ik moet bekennen dat ik 's avonds vaak blij ben wanneer ik mijn huid kan reinigen. Met de slogan 'Free Your Skin' brengt Rimmel zijn nieuwste Lasting Finish 25H Breathable foundation en concealer uit. Je huid blijft nog steeds ademen ondanks dat laagje make-up. Klinkt goed niet waar? Ik testte het uit. 



Als die-hard fan van de stevig dekkende Double Wear foundation van Estée Lauder moet ik wel zeggen dat ik deze foundation niet elke dag gebruik. Gewoon, omdat ik hem best zwaar vind en op sommige dagen hou ik het graag luchtig. De Breathable foundation van Rimmel leek me daarom zeker iets voor mij. 
De foundation bevat de eigenschappen van een long-wear formule, een niet verstoppende huid en een picture perfect finish. 
Zijn ultra-lichte textuur geeft een luchtige dekking die je van licht tot medium kan opbouwen. De foundation is bestand tegen het uitlopen en transpireren waardoor hij tot 25u lang blijft zitten en de huid blijft hydrateren. Daarnaast bevat hij een SPF20 waardoor je huid goed beschermt blijft. 
Zijn aparte ergonomische cushion applicator maakt het makkelijk om de foundation over je gezicht te verdelen. Ik vind het persoonlijk wel prettig in gebruik. Samen met mijn beautyblender zorgt de Breathable foundation voor een mooie dekking. Opbouwen gaat inderdaad prima zodat de meeste oneffenheden bedekt zijn. 
De finish is niet helemaal mat, eerder satijnachtig wat ik erg mooi vind. Doorheen de dag komt er wel glans door, maar hij blijft best goed zitten. Het verderlichte gevoel van deze foundation vind ik in ieder geval top. En dat hij SPF20 bevat is voor mij zeker een groot pluspunt.. 
Zowel de foundation als concealer komen in 4 true-to-you kleuren wat ik wel vrij pover vind om een juiste match te vinden. 


Links zonder concealer + foundation - Rechts met 


De partner in crime voor deze foundation is de Breathable concealer. Net zoals de foundation heeft hij een ultra-lichte textuur, waardoor je hem nauwelijks op je huid voelt zitten. De concealer zorgt voor een medium dekking en heeft een gladde finish
Hij blijft ook langdurig zitten tot wel 25u en is bestand tegen uitlopen en transpiratie
De applicator heeft evenals een soort kussentje wat het makkelijk maakt om aan te brengen en de concealer mooi te blenden in de huid. 
Ik kreeg de kleur #200 Soft Beige mee, die voor mij helaas te donker is voor onder de ogen aan te brengen. Ik heb hem wel proberen te mengen met een lichtere concealer om toch het effect ervan te kunnen ervaren. Hij voelt zeer licht aan en is supermakkelijk te vervagen. De dekking is voor mij is te licht. Ik zou hem eerder tussen licht en medium beschrijven. Hij geeft hierdoor wel een natuurlijk resultaat. 


De Lasting Finish 25H Breathable foundation en concealer zijn vanaf nu verkrijgbaar bij o.a. Kruidvat. 

Prijs Lasting Finish 25H Breathable Foundation: €15,49
Prijs Lasting Finish 25H Breathable Concealer: €8,99




2 opmerkingen

  1. Leuke en eerlijke review! Ik zweer ook bij Double Wear maar af en toe wil ik iets lichter aanbrengen. Benieuwd of ze een passende tint hebben voor deze bleekscheet ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er goed uit voor die prijs! Momenteel ben ik fan van de fit me foundation van Maybelline, nu ze eindelijk een lichte tint hebben uitgebracht.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.