Nivea | Aftershave Balsem = Dé beste primer?

woensdag 9 november 2016


Ik weet het, ik sta serieus achter maar soms wil ik even niet mee de hype ingaan. Toch ben ik uiteindelijk bezweken, want wanneer er twee vriendinnen vol lof over de Nivea Aftershave Balsem bezig waren besloot ik hem ook in huis te halen. Misschien is niet iedereen mee en denk je op dit moment 'wat moet je in godsnaam met een mannenproduct?', wel de Nivea Aftershave Balsem werd als dé beste primer gedoopt door Nikkietutorials. Nu ik niet echt een favoriete primer heb hoopte ik dat daar verandering in zou komen. 



De Nivea Aftershave Balsem komt in twee varianten. Ik koos voor Sensitive na het ingrediëntenlijstje te bekijken, want bij de originele staat alcohol als tweede genoteerd en dat leek me niet zo ideaal. 
Ingrediënten Sensitive:
Aqua, Glycerin, Isopropyl Palmitate, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract, Maltrodextrin, Tapioca Starch, Triceteareth-4 Phosphate, Sodium Carbomer, Caprylic/Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, Piroctone Olamine, Parfum

Zoals je ziet staat glycerine helemaal vanboven, waarschijnlijk ook het ingrediënt dat deze 'primer' zo geliefd maakt. Glycerine wordt namelijk aan verzorgingsproducten toegevoegd door zijn vochtvasthoudende eigenschappen. 

Het flesje is iets minder praktisch. De balsem is vrij vloeibaar en je hebt al snel te veel door de grote opening. Ik ga binnenkort eens kijken als ik een pompflacon kan vinden waar ik hem in kan overgieten. Dit lijkt me ook wat makkelijker als ik hem mee zou willen nemen op reis. Nu, ik kan begrijpen dat hier niet zo is over nagedacht mits het een mannenproduct is.
Even wennen is wel het mannelijk geurtje van de balsem. Gelukkig blijft deze niet al te lang hangen al moet ik zeggen dat hij niet slecht ruikt.

IS NIVEA AFTERSHAVE BALSEM DÉ BESTE PRIMER?
Van alle primers die ik tot nu toe heb geprobeerd werkt deze echt wel het beste ja!
Ik heb hem getest met allerlei foundations, zowel long-wearing als foundations die meestal nergens meer te bespeuren zijn tegen einde van de dag. 
Nadat ik mijn huid in de ochtend heb gereinigd en mijn serum + moisturizer heb aangebracht neem ik de Aftershave Balsem erbij. Ik breng hem over heel mijn gelaat aan en smeer hem uit tot hij een beetje plakkerig wordt. Mijn huid reageert er gelukkig niet verkeerd op, sommige primers lokken puistjes uit bij mij, maar daar heb ik nu geen last van. 
Foundation aanbrengen gaat prima over de Aftershave Balsem en als ik enkele uurtjes later in de spiegel kijk zit alles nog steeds op zijn plaats. Ook 's avonds voordat ik mijn make-up eraf haal ziet het er mits wat glans nog prima uit! I'm impressed!
Ik geef het toe, ook ik ben helemaal verkocht aan deze 'primer'. Beste ontdekking ooit.


10 opmerkingen

  1. Ben al een tijdje benieuwd of dit nu ECHT zo goed werkt als iedereen beweert :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij werkt echt fijn he?! Ik gebruik hem ook al jaren. Ik gebruik hem nu in combinatie met een andere primer. Werkt fantastisch.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Toen ik het artikel las over die balsem ben ik ook naar de winkel gerend om dit te halen maar ipv die van Nivea heb ik de after shave balsem van het eigen merk van Kruidvat gekocht. Denk datie rond de 2.5 eur kostte en ik doe er nu zeker al meer dan een half jaar mee. Werkt idd supergoed !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Goed om te weten. Ik heb genoeg Nivea aftershave in mijn kast. Die zal ik aan mijn zus kunnen aanraden, zij heeft een goede primer nodig dan ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Had er ook al veel goeds over gehoord. Misschien een keertje zelf uitproberen want ben nu wel heel benieuwd

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik gebruik nu een tijdje de primer van Mac. Ik wil deze ook wel een keer uitproberen

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoera je bent dus ook verkocht �� ik gebruik hem bijna dagelijks en is gewoon goed spul. Jouw idee om hem in een andere flacon te doen, lijkt me ook handiger!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb hem ook nog ergens liggen. Even weer opzoeken :D

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Grappig, misschien straks eens in de kast bij Aaron gaan zoeken of hij deze toevallig ook niet heeft :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben er ook fan van! Heel handig dat mijn vriend hem al had ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.