Amika | Un.Done Texture Spray

woensdag 2 november 2016Ik heb een zwak voor texture sprays en vooral als ze de hemel in worden geprezen dan wordt mijn nieuwsgierigheid gewekt en komen ze op mijn must have lijstje te staan. Nikkietutorials sprak een tijdje geleden over de Un.Done Texture Spray van Amika. Hij zat bij haar favorieten van die maand en ik moet zeggen dat ik al regelmatig aankopen door Nikkie heb gedaan. Zonder spijt!
Dus toen ik eindelijk nog eens Amika tegenkwam (bij Hairdis in Gent) nam ik hem meteen mee. Nu is natuurlijk de vraag: werkt hij voor mij ook zo fijn? 


OUT OF BED LOOK
De producten van Amika herken je meteen door de kleurrijke verpakking. Ik ben er fan van, het ziet er vrolijk uit en valt op. 
Amika is een professioneel kappersmerk waar je eigenlijk best weinig over hoort. Toch weet ik van enkele vriendinnen en mijn kapster dat Amika echt wel de moeite is. 
De Un.Done Texture Spray belooft je haren niet enkel textuur te geven, maar ook voor volume te zorgen. Het idee is om een warrige haardos te creëren, zo'n 'I woke up like this look' waar het lijkt dat je geen moeite hebt gedaan, maar dat dus wel het geval is. 

Wat me meteen opviel is dat het een erg droge spray is, die je amper voelt. Deze droge formule bevat zeoliet, een natuurlijk mineraal die zorgt voor een ongelooflijk volume en full-on glamorous hair
Het Obliphica extract zorgt in combinatie met een exclusief polymeermengsel voor de textuur zonder de haren te verzwaren en aaneen te doen plakken. Een extra pluspunt: de Un.Done Texture Spray bevat geen parabenen en sulfaten. 


(excuses voor de in-a-bad-mood blik, niet dat dat het geval was haha) 

Op de foto zie je het resultaat van de Un.Done Texture Spray. Ik vermeld er steeds bij dat mijn haren van zichzelf 'zwaar' vallen en vrij dik zijn dus daar is weinig volume en textuur in de krijgen. Moest je fijn haar hebben, dan zal het resultaat waarschijnlijk nog opvallender zijn.
Maar ik ben wel blij wat de Un.Done Texture Spray al voor mijn haren doet. Er zit meer 'leven' in. Ook qua volume mag ik niet klagen. 
Het fijnst aan deze spray is dat hij heel erg licht is en mijn haren nog steeds zacht doet aanvoelen. Hij laat een matte finish achter wat je met een droogshampoo kan vergelijken, maar het is niet dat er een waas blijft zitten. Jep, voor mij is hij goedgekeurd.

Prijs: €24,505 opmerkingen

 1. Ik kende hem nog niet, maar wat ziet het er vrolijk uit! Klinkt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is wel een prijsje voor een spray :O maar als het werkt is het helemaal top, en het klinkt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het resultaat ziet er toch goed uit. Moest Mariska bijstaan dat ik het nogal duur vind voor een spray

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien moet ik dit ook is proberen. Ik heb namelijk niet zoveel volume in men haar
  :( x

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.