Too Faced│Born This Way Super Coverage Concealer

zondag 2 september 2018


Beautybloggers die elkaar beïnvloeden? Jep, geloof me maar dat gebeurt meer dan je denkt. Steffi stuurde een tijd geleden of ik de nieuwe Born This Way Super Coverage concealer van Too Faced al had gezien en dat hij er veelbelovend uitzag. Inderdaad de reviews die ik ervan vond op YouTube klonken lyrisch en dan wordt mijn enthousiasme natuurlijk ook gewekt. Dus enkele weken geleden gingen we samen naar Maastricht om een bezoekje aan Douglas te brengen. 


De Born This Way Super Coverage Concealer is eigenlijk niet zo maar een concealer. Je kan hem naast concealer ook gebruiken om mee te contouren, highlighten en bij te werken. Vandaar de naam Multi-Use Concealer en de vrij opvallende grote verpakking. Om even te vergelijken: de Born This Way Super Coverage Concealer bevat 15ml, de meeste standaard concealers bevatten 5 tot 6ml. Foundation zit dan weer rond 30ml.
Nu ja, wanneer je er graag mee wilt highlighten en contouren moet je natuurlijk wel meerdere tinten kopen (liefst 3 tinten lichter of donkerder dan je normale kleur). Ik wou hem het liefst als concealer onder de ogen gebruiken dus dan ga ik voor een net iets lichtere tint dan mijn huidskleur. 

WAT BELOOFT HIJ?
Doordat hij erg gepigmenteerd is zorgt de Born This Way Super Coverage Concealer voor een maximum aan dekking. De concealer voelt licht en comfortabel aan en de huid blijft gehydrateerd, waardoor de concealer niet in de lijntjes gaat kruipen of droog gaat uitzien. 
Hij is long wearing, belooft tot 12 uur perfect te blijven zitten en een leuk extraatje: hij is photo-friendly, dus geen flashback in foto's waardoor hij wit uitslaat. 


De applicator is vrij groot, maar zou door zijn diamant-achtige vorm precies werken. Ik vind hem prima werken. Meestal zet ik er enkel stipjes mee, omdat je niet veel van de concealer nodig hebt. 

Trouwens...
Bij Douglas werden we al snel geholpen door een mua die samen met ons de juiste kleur koos en de concealer ook even had aangebracht. Eerlijk? Hierdoor heb ik serieus wel even getwijfeld om hem mee te nemen. Ik had al concealer op, maar vaak geeft dat niet zo een groot probleem. Nu zag de concealer er superdroog en cakey uit, helemaal niet mooi. De mua had hem met een kwast aangebracht dus ik depte nadien even met mijn vingers na waardoor het al beter werd, maar nog niet wat het moest zijn. Mijn koppige zelve vertikte het te geloven dat deze concealers niks voor mij zou zijn, ik zou hem hoe dan ook wél doen werken bij mezelf. 


Links: zonder concealer Rechts: met de Born This Way Super Coverage Concealer 

Het resultaat is meteen duidelijk: wat een dekking! Ik heb redelijk wat adertjes die je ziet, maar deze lijken snel te verdwijnen met de Born This Way Super Coverage Concealer. En zoals ik dacht had ik al snel gevonden hoe ik de concealer het best aanbreng om hem zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien. De combinatie van een vochtige BeautyBlender, de vingers en vooraf een hydraterende oogcrème zorgen voor een magische oplossing. Ook heb je echt niet veel nodig van deze concealer, anders kan het wel al sneller ophopen. Het enige minpuntje vind ik dat hij wel iets droger is, ondanks ze zeggen dat hij hydrateert. Hij kruipt niet in de lijntjes, maar soms accentueert hij ze wel, maar dan weet ik dat ik eigenlijk weer meer water moet drinken!
Qua long wearing kan ik enkel maar beamen dat hij de hele dag muurvast blijft zitten. Wanneer ik 's avonds mijn make-up eraf haal ben ik steeds onder de indruk hoe mooi hij er nog opzit. 
Ik ben zeer content van mijn nieuwe Too Faced aanwinst. Een hoge dekking en een natuurlijke finish meer kan ik niet wensen. 

Prijs Too Faced Born This Way Super Coverage Concealer: €26,99


3 opmerkingen

  1. Wat een dekking! Lijkt me een heel fijne concealer. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit klinkt echt als de perfecte concealer voor mij. Ik heb altijd wel fikse wallen en dus ook echt wel een goede dekking nodig. Super fijn dat hij zo lang blijft zitten, maar wel jammer dat hij wat droog is.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.