Kissproof met Kiehl's Butterstick en Buttermask

zondag 30 september 2018


Door het succes van de Butterstick Lip Treatment bracht Kiehl's onlangs Buttermask For Lips uit. Beide vullen elkaar perfect aan. Nu de herfst net begonnen is merk ik stilaan verandering aan mijn huid en ook aan mijn lippen. Ze zijn net wat droger dan anders en kunnen zeker die extra verzorging gebruiken. Kiehl's to the rescue! 


Links: Pop Of Peony - Rechts: Simply Rose 

Ik weet dat het een mooie extra is en niet het belangrijkst, maar kunnen we het even over  hoe mooi de Buttersticks er wel niet uitzien? De Butterstick is langs buiten mat en voelt superzacht aan, zalig! De huls is dan weer opvallend kleurrijk en kan misschien wel verward worden met een lipstick. Butterstick komt in zes tinten, van neutraal tot zachte transparante tinten. 
De Butterstick verwent de lippen door ze te hydrateren en te beschermen tegen de zon (SPF25). Dat laatste is zeker een mooi pluspunt en iets waar ik vaker mijn aandacht op richt. Bij de eerste zonnestralen duikt er al snel een koortsblaas op wanneer ik mijn lippen niet heb beschermt. Maar ook in de herfst/winter blijf ik SPF gebruiken. 
Wist je dat de huid van je lippen ook 75% dunner is dan de normale huid? Ze zijn dan ook gevoeliger voor schadelijke zonnestralen. 
De mix van voedende kokosolie en citroenboter zorgen voor zachte lippen die ze tot 12 uur lang gehydrateerd houden. 

De Butterstick ruikt citroen-achtig. In het ingrediëntenlijstje spot ik heel wat natuurlijke oliën en boters. Naast kokosolie en citroenboter zit er o.a. ook castor olie, zonnebloemolie, zoete amandelolie, cacao boter en shea boter in. Door de natuurlijke ingrediënten merk ik wel dat de lipbalsem iets stroever aanbrengt wanneer je hem net gebruikt. Eenmaal hij is opgewarmd aan je lichaamstemperatuur gaat dit veel vlotter. 
De twee kleuren die ik heb ontvangen zijn Pop Of Peony en Simply Rose. Pop Of Peony is een intenser roze en geeft mijn lippen meteen wat meer leven wanneer ik hem draag. Hoe meer laagjes je aanbrengt, hoe intenser de kleur. 
Simply Rose is dan weer een gedempt rode kleur. Ook erg mooi, al grijp ik iets meer naar Pop Of Peony. 
Ik vind de Butterstick erg fijn aanvoelen, mijn lippen blijven lang gehydrateerd en glad aanvoelen. Ik zei ooit: "de beste lipbalsems komen in een potje" en ik blijf daarbij. Het is misschien minder hygiënisch, maar ik gebruik deze meestal enkel thuis. In de ochtend of net voor het slapen gaan. 
Buttermask for the lips is een intense nachtverzorging voor de lippen. Net gelijk sommige gezichtsmaskers die je de hele nacht mag laten inwerken en niet moet afspoelen. Ik deed dit voordien ook al, maar 'gewone' lipbalsems zijn vaak niet superhydraterend en leggen enkel een beschermend laagje op de lippen. 
Buttermask is verrijkt met kokosolie en wilde-mangoboter (klinkt op zich al overheerlijk!). Byebye droge, schilferige lippen. Na één nacht voelen de lippen zachter en soepeler aan. De lippen lijken hersteld, gladder en voller. De algemene conditie van de lippen en de liptextuur wordt zichtbaar verbetert. 

Net als Butterstick zit Buttermask ook boordevol natuurlijke ingrediënten (shea boter, cacao boter, castor olie,..) die erg verzorgend zijn. De geur doet me denken aan cacao boter. Ik breng 's avonds zoals aanbevolen een dikke laag aan op mijn lippen al kan je Buttermask ook prima overdag gebruiken wanneer je lippen hier behoefte aan hebben. 
Wanneer ik 's ochtends wakker wordt zijn mijn lippen zacht en vooral vrij van velletjes. Top! 

Ik ben vooral fan van de natuurlijke ingrediënten die zowel Butterstick als Buttermask bevatten. Hierdoor merk je misschien pas na een tijdje de voordelen, maar je lippen krijgen wel een luxe behandeling. 

Kiehl's Butterstick Lip Treatment prijs: €19,50
Kiehl's Buttermask For Lips prijs: € 28,00


2 opmerkingen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.