Veet Easy-Gelwax Waxstrips

woensdag 25 juli 2018


Het meest vervelende beautyklusje vind ik toch wel ontharen. Ik doe het echt niet graag, maar het moet toch gebeuren. Nuja een scheermesje werkt snel en op zich heb ik daar geen problemen mee, maar ik heb een supersnelle haargroei (vooral in de zomer) en dan ook nog eens dikke haren waardoor ik dit elke dag zou moeten doen. Voor mijn benen te ontharen gebruik ik een epilator wat in het begin wat pijnlijker is, maar wat je snel gewoon wordt en mijn benen iets langer haarvrij houdt. Waxen houdt de benen ook langer glad en stoppelvrij. Enkele jaren geleden probeerde ik de waxstrips van Veet al een keertje, maar de vernieuwde Easy-Gelwax strips werken nét wat fijner. Waarom vertel ik je vandaag. 


Van Veet kreeg ik een superleuke EHBO-kit (Eerste Hulp Bij Ontharen) opgestuurd. We willen allemaal gladde benen hebben tijdens de zomer. Het liefst zo lang mogelijk en zonder teveel gedoe. 
Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste werkten we met verschillende waxsoorten. Vloeibare wax was nooit mijn favoriet. Het gaf wel een goed resultaat, maar ik vond het een vervelend boeltje.
Dat de waxstrips van Veet me niet onbekend waren komt door hun makkelijk gebruik. De wax zit tussen twee strips die je gewoon van elkaar moet trekken en meteen kan gebruiken. 
De nieuwe gelformule met Easy-Gelwax TM Technologie zorgt voor extra gladde benen en je moet de strips niet meer opwarmen door ze tussen ze je handen te wrijven. Ze zijn meteen ready to use!

De Easy-Gelwax strips komen in drie varianten: 
- de normale huid: met Shea butter en açaí-bessen aroma
- de droge huid: met Aloë Vera en lotusbloemgeur
- de gevoelige huid: met amandelolie en vitamine E 

Ook zijn er waxstrips voor de bikinilijn en oksels. De strips zijn een stuk kleiner en ideaal om deze zones te ontharen. VÒÒR HET WAXEN
Vooraleer je aan de slag gaat met de waxstrips is het aan te raden één of twee dagen voordien je benen goed te scrubben waardoor je de dode huidcellen verwijderd, maar ook minder last hebt op ingegroeide haartjes. De waxstrip hecht zich hierdoor ook beter aan de haartjes, waardoor je een nauwkeuriger en gladder resultaat krijgt. 

Schrikt waxen je een beetje af? 
Pijnloos is het niet, maar geloof me het went. Begin sowieso op een plaats waar je huid niet supergevoelig is. 
Wanneer je de waxstrips van elkaar hebt getrokken breng je er eentje aan op de huid met de haargroei mee. Het afgeronde lipje van de strip moet beneden zijn, omdat je zo de strip het makkelijkst verwijderd. Eenmaal de strip erop zit wrijf je met de haargroei mee de waxstrip goed aan zodat alle haartjes goed aan de wax plakken. Tip om het zo pijnloos mogelijk te maken: span je huid goed aan en trek de strip in één snelle beweging weg, liefst zo dicht mogelijk tegen de huid. Dus niet omhoog trekken, zo beschadig je al snel de haarwortels. 
Bij de waxstrips zitten ook nabehandelingsdoekjes die restjes wax probleemloos verwijderen en de huid kalmeert. ERVARING
Ik heb ondertussen alle varianten gebruikt en moet zeggen dat ze stuk voor stuk heerlijk ruiken! Verder merk ik niet zoveel verschil aan mijn huid, in de positieve zin. Mijn huid voelt na het ontharen niet droog of geïrriteerd aan. Ondanks ik ze erg fijn in gebruik vind moet ik wel zeggen dat het tijdrovend is om mijn twee benen ermee te waxen. Je mag zeker rekenen op het maxi formaat wanneer je dit doet en dat enkel voor de onder benen. Dat de strips ook de kortste haartjes meeneemt is bij mij helaas niet altijd het geval. Maar zoals ik zei ik heb vrij dikke haren. Na enkele keren waxen zullen ze dunner worden en ook makkelijker te verwijderen zijn. Haartjes die al wat langer zijn gaan probleemloos weg. 
Ik ben content van het resultaat en raad de Easy-Gelwax strips zeker aan wanneer je graag op een makkelijker manier lang haarvrij wilt zijn!


De Veet Easy-Gelwax strips zijn o.a. te koop bij Di en Kruidvat. 


3 opmerkingen

 1. Ik heb de waxstrips voor de gevoelige huid gebruikt, maar ik merkte dat er geen haartjes werden verwijderd. En de nabehandelingsdoekjes hielpen bij mij niet om het plakkerige te verwijderen.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh jammer! Misschien dat de haartjes te kort waren? Of de waxstrip iets beter aandrukken?
   Ik vind de doekjes wel een life saver want ik plakte er per ongeluk eentje tegen mijn wasbak en dat ging er met de doekjes gelukkig meteen vanaf :)

   Verwijderen
 2. In een ver verleden ooit eens getest. Maar dat is +10jaar geleden. Ik moet de nieuwe variant nog eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.