Een perfecte matte finish met de Matte Crème van Erborian

vrijdag 13 juli 2018


Trends komen en gaan, maar maken ook steeds vaker een comeback. De laatste twee jaar stond alles in teken van de glow en deze krijgt nu concurrentie. Het mag weer mat zijn. Iets waar ik jaren geleden zo gek van was, hoe matter hoe beter. Nu ik ben wel into een gezonde blos en zonder highlighter lijkt het mij maar saai, maar met mijn gemengde huid wordt het snel te veel en glim ik soms meer dan zou moeten. 
Op het Ici Paris XL event werd de Matte Crème van Erborian voorgesteld. Iets waar ik eigenlijk nét nood aan had. Op naar een matte finish!


Erborian staat vooral bekend om zijn erg fijne BB crème. Het Koreaans skincare merk heeft als doel een perfecte huid te verkrijgen. 
Naast de Matte Crème komen nog vier andere producten in deze lijn voor die er allemaal voor zorgen de huid te vervolmaken. 
Wat is de Matte Crème nu net? Een primer? Een moisturizer? Wel, deze multifunctionele crème is 5-in-1

Hij geeft de huid een blur effect waardoor poriën en onvolmaaktheden vervagen
Hij maakt de huid egaler en geeft een ultra-matte finish
De textuur van de huid wordt verfijnd
De huid blijft de hele dag gehydrateerd 
♥ Hij zorgt voor een perfecte matte basis voor je make-up

Een matte finish is allemaal goed en wel, maar het kan er ook vaak dof en levenloos uitzien.  De Matte Crème belooft voor een lumineuze matheid. De formule bevat witte waterlelie, een krachtige hydraterende stof die de overtollige talg controleert, de huid matteert en inspeelt op de vochtbehoeften ervan. 
De grote concentratie aan siliciumpoeder houdt de huid ultramat. Het doet de huid fluweelzacht aanvoelen en zorgt dat rimpels, onvolmaaktheden en poriën vervagen. 
Dankzij de lichtreflecterende micropigmenten krijgen we een matte finish in 3 dimensies. De huid heeft dus een ultramatte én lumineuze finish tegelijkertijd. 


Een primer kan ik nogal eens skippen in mijn make-up routine. Ik vertrouw meestal op mijn foundation dat deze longlasting is. Sinds ik de Erborian Matte Crème gebruik heb ik mijn liefde voor primer wel teruggevonden. De laatste weken heb ik hem telkens gebruikt voordat ik mijn make-up aanbracht, wat zeker welkom was bij het warme weer. Ik glim heel snel dus ik ben wel een goede proefpersoon voor deze Matte Crème. 
De crème kleurt pastelpaars en heeft een erg aangename geur. De textuur voelt zo erg zacht aan op de huid, zalig. Ondanks de Matte Crème siliconen bevat voelt hij niet verstikkend aan en krijg ik er geen puistjes van, yay
Ik hou van het blur effect dat de Matte Crème mijn huid geeft en de matte finish. Zoals beloofd mat, maar toch nog met lichtreflecterende deeltjes. Mijn foundation brengt fijn aan en blijft de hele dag mooi zitten. Op het eind van de dag komt de glans er pas door, als het erg warm is al sneller, maar dan kan ik beter niets op mijn gezicht hebben! 
Voor mij mag de matte trend zeker terugkomen, ik vind de Matte Crème alvast super en ga hem met veel plezier verder gebruiken. 

Erborian is te koop bij Ici Paris XL 
Prijs Erborian Matte Crème 45ml: €36,90


1 opmerking

  1. Lovely blog. Really enjoyed my time here. Thanks.
    I have some suggestions. Here is a blog - Photo editing & photography tips.
    This may help you to find something useful

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.