Afgelopen weekend hing er een heerlijke geur doorheen mijn woning, want ik besloot mijn bakkunsten nog eens naar boven te halen. Nu het bijna Halloween is vond ik deze Pumpkin Spice cupcakes echt wel een perfecte timing om te maken. En zeg nu zelf: Pumkin Spice kan gewoon niet slecht zijn. Door gebrek aan de latte of als je gewoon niet zo van koffie houdt dan zijn deze een heerlijke vervanging. Laat ik vlug het recept delen!
Ik werd helemaal geïnspireerd door Zoella! Zij deelde dit overheelijk recept in deze video. Die van mij zien er misschien wat minder mooi uit, maar de smaak zat goed en dat is het belangrijkst.
Wat heb je nodig voor de cupcakes:
- 280gr pattiseriebloem
- 110gr boter (kamertemperatuur)
- 2 tl speculaaskruiden (Zoe gebruikte kaneel, gember, kruidnagel en muskaatnoot apart, maar deze zaten allemaal in mijn mix)
- 1/2 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl bicarbonaat
- 200gr fijne suiker
- 5 el bruine suiker
- 2 eieren (kamertemperatuur)
- 180ml melk
- 250gr gepureerde pompoen
Voor de topping:
- 200gr cream cheese (omdat we dat hier niet hebben gebruikte ik mascarpone, maar je kan ook mon chou gebruiken)
- 50gr boter (kamertemperatuur)
- 180gr bloemsuiker
- 1tl kaneel
- 1 tl vanille extract
Bereiding cupackes:
Verwarm je oven alvast voor op 190°. Klop de boter met de fijne suiker totdat het luchtiger word en lichter van kleur. Nu voeg je één voor één de eieren toe met als volgt de melk en de gepureerde pompoen. Als je net als mij dit niet kant en klaar in de winkel vind moet je gewoon je stukjes pompoen even laten koken, afgieten, pureren en laten afkoelen! De rest van de droge ingrediënten (bloem, speculaaskruiden...) mag je allemaal samendoen en voeg je dan in enkele keren toe aan het mengsel.
Als alles goed gemengd is, mag je je cupcake papiertjes vullen! Een cupcake bakvorm is hier handig voor, maar is niet noodzakelijk. Je hebt dan wel meer kans dat ze niet uitlopen. Ik had er een 15 stuks uit.
De cupcakes gaan ongeveer 25 minuten in de oven. Altijd controleren als je prikkertje droog eruit komt!
Voor de frosting:
Laat eerst je cupcakes goed afkoelen vooraleer je deze erop doet.
Bij mij was de frosting de eerste keer mis gegaan, omdat ik niet de juiste cream cheese had. Ook iets typisch amerikaans wat we hier dus niet makkelijk vinden. Wat je in de plaats kan gebruiken is mascarpone of mon chou.
Ik vond het makkelijker om eerst de boter met de bloemsuiker te mengen en ik gebrukte ook heel wat minder bloemsuiker dan Zoe, omdat ik het anders veel te zoet vond. Daarna doe je de mascarpone erbij en als laatste de kaneel en vanille extract. Als je topping luchtig genoeg is kan je nu beginnen je cupcakes te versieren. Waarschuwing: BESTE CUPCAKE FROSTING OOIT! Probeer er niet alles van op te eten!
Als afwerking vond ik de kruidnoten er wel goed bij passen!
Voilà! Overheerlijke cupcakes voor je Halloween party of eigenlijk voor de hele herfst en winter lang.
♥
Oeeh, wat ziet dat er lekker uit! Ik krijg er trek van op de vroege morgen haha.
BeantwoordenVerwijderenOh yummy, ziet er heerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit! :-)
BeantwoordenVerwijderenOoh heb ik hier nu net zin in! Op de foto's ziet het er al om op te eten uit :D x
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk! Ik maakte onlangs een Pumpkin Spice Latte,
BeantwoordenVerwijderendie was ook zo lekker! Prachtige foto's ook!
Liefs, Sara
Ziet er erg lekker uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenHmm ze zien er heerlijk uit, ik wil proeven ^^
BeantwoordenVerwijderenIk vind ze er lekker uit zien. Dankjewel om het receptje te lezen. :)
BeantwoordenVerwijderenAmai, die zien er lekker uit! Wie weet moeten we de volgende keer een high tea organiseren ipv een shopping spree haha :D. Maar ik kan denk ik niet zo goed bakken als dat jij kan!
BeantwoordenVerwijderenohja, kunnen we zeker eens doen! :)
Verwijderen