Estée Lauder | Double Wear Light

dinsdag 17 februari 2015


Je weet het ondertussen vast wel dat Double Wear van Estée Lauder mijn absolute nummer 1 foundation is. Perfecte dekking en blijft een hele dag op zijn plek zitten! Enkel is het een vrij zware foundation die ik vooral graag in de herfst en winter draag. Vanaf het moment dat het wat warmer begint te worden mag het van mij wat luchtiger zijn en daar lijkt Double Wear Light dan een ideale uitkomst te zijn. Ik nam hem mee en vertel er vandaag mijn mening over. 


In tegenstelling tot de grote zus die in een glazen potje zit, komt Double Wear Light in een tube. Niet alleen krijgt hij de naam light, de verpakking voelt ook erg licht aan. Hij lijkt me dan ook prettig om mee te nemen op vakantie. Ik heb de kleur Intensity 1.0 wat meteen de lichtste uit het assortiment is. Toch vind ik dat voor iemand met een heel bleke huid deze misschien net wat te donker is. Ik ben nu ook wel bleek, maar het kan nog erger denk ik. 

Double Wear Light bevat SPF10 wat voor de zomer wel niet erg veel is, maar dan gebruik ik toch nog een hogere factor onder mijn foundation. 


Zoals je ziet is deze foundation erg vloeibaar, waardoor je een dunne laag kan aanbrengen en opbouwen. Double Wear is eerder dikker en geeft daardoor wel meteen een goede dekking. Nu wil ik ook nog wel een prima dekking overhouden, maar voor in de lente/zomer mag het net wat minder zijn.  


Zonder Double Wear Light


Mét Double Wear Light 
(sorry voor het oranje effect, de zon kwam ineens uit en vergat mijn camera settings te veranderen!)

De dekking van Double Wear Light mag dan niet zo extreem zijn als dé Double Wear toch was ik onder de indruk! Hij laat sproetjes nog wel doorkomen, maar roodheden verdwijnen en hij maakt mijn huid egaal genoeg. Het fijnste eraan is dat je bij Double Wear Light niet het gevoel hebt dat je een foundation draagt. Hij is heel licht en laat mijn huid nog ademen. Hij heeft een matte finish waardoor ik zelf niet zou afpoederen. Dit vind ik zeker een pluspunt voor in de zomer!
Hij zou 15 uur lang houden en ja hoor, ook hier voldoet hij aan. Niet dat ik zolang mijn foundation draag, maar na een werkdag zit hij nog steeds goed!

Enig nadeel: hij is aan de prijzige kant. Ik kon hem gelukkig wat goedkoper scoren, maar als je opzoek bent naar een luchtige en matig dekkende foundation die een hele dag blijft zitten kan ik je hem zeker aanraden. Prijs bij Ici Paris XL: €39,10

11 opmerkingen

 1. De zon zorgt voor een mooi zomers effect op de foto's, hihi. Mooie lichte dekking geeft de foundation! Ik vind het juist erg mooi dat je je sproetjes nog ziet!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie dekking en toch nog natuurlijk. Wat ik ook belangrijk vind is dat een foundation echt wel een dag blijft zitten wat deze dus zeker doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een mooie dekking, maar vind hem iets te prijzig. Je hebt mooie sproetjes, altijd mooi als je ze nog ziet als je een foundation op hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het echt enorm mooi dat deze foundation erg natuurlijk oogt. Ik vind de verpakking ook erg mooi. Echt typisch Estee Lauder. Maar goed, wat je zegt.. Prijzig...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf vind ik dit een prima foundation en door deze review te lezen heb ik besloten hem weer terug boven te halen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is ook mijn lievelingsfoundation! Hij dekt goed, maar niet te. Jammer dat ie zo duur is, daarom wissel ik hem af met wat goedkopere foundations.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi resultaat!
  Zelf ben ik dol op hun BBcream :)!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel fijn! Ik heb de gewone Double Wear foundation maar deze lijkt me echt wel wat voor de lente en zomer! Ik denk dat ik hem toch ga kopen binnenkort ^^

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze foundation lijkt me erg fijn om te gebruiken. liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hij ziet er wel echt goed uit. Voor de zomer denk ik dat dit perfect is zoiets licht.. Moet echt eens wat productjes van Estee Lauder aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De verpakking lijkt me in elk geval véél handiger dan die van 'de grote zus'.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.