Philosophy - Total Matteness Pore Minimizing & Mattifying Cleansing Mask

woensdag 17 december 2014


Ik moet de laatste tijd echt niet klagen wat betreft de conditie van mijn huid. Ok, hier en daar voelt ze door de koude soms wel wat droger aan, maar dan haal ik gewoon een extra voedende crème naar boven voor deze plekjes. Het zijn vooral de onzuiverheden (puistjes!) die hun weg verloren hebben, want ik heb er nog maar weinig gespot. Binnenkort komt mijn verzorgingsroutine online waar ik je vertel welke producten ik nu juist allemaal gebruik, want ze blijken toch te werken. 
Door mijn gemengde huid glim ik vooral in mijn t-zone en niet die healthy glow die je zou willen, neen, je zou me nog zien schitteren in het donker haha. Om dit aan te pakken probeerde ik het Total Matteness masker + reiniger van Philosophy. 



Philosophy steelt steeds meer mijn hart. Ik ben dol op alles wat ik tot nu toe van het merk gehad heb. Ik denk dan ook vooral aan de Purity reiniger! 
De producten van Philosophy hebben zo een uitstraling waar ik gewoon niet aan kan weerstaan. 


Total Matteness is een porie verkleinend en mattiferende reiniger + masker in één. Ik gebruik hem het liefst als masker, maar heb hem ondertussen ook al enkele keren als reiniger gebruikt.
Het is een soort kleimasker (en dat ruik je ook meteen), waarvan ik als enig nadeel vind dat ze moeilijk te verwijderen zijn, maar dat gaat al bij al redelijk vlot met deze. 


Dit belooft hij te doen:

  • absorbeert olie en vermindert glans (door natuurlijk bamboe-extract) voor een volledig matte, glad aanvoelende finish 
  • gletsjerklei maakt grove, donkere poriën schoon waardoor ze minder zichtbaar zijn
  • de unieke lichtschuimende textuur reinigt de huid dagelijks diep


De ingrediëntenlijst voor de geïnteresseerden. Ik zou me hier graag wat meer in willen verdiepen. Na de workshop op I Love Beauty vind ik dit zó interessant! 


Total Matteness gebruiken als reiniger:
Breng aan op een vochtig gelaat en masseer de reiniger 30-60 sec. in. Spoel hem grondig af.

Total Matteness gebruiken als masker:
Breng hem over heel je gezicht aan (of enkel je t-zone zoals ik doe), enkel rondom ogen en mond vrijhouden. Een 3-5 minuten laten inwerken en daarna met lauw water terug afhalen. 


Omdat mijn huid in een redelijk goede staat is gebruik ik Total Matteness op dagen dat mijn huid toch wat onrustig is. Als ik in een weekend nogal vettig eten heb binnengespeeld uit zich dat vaak in onzuiverheden. Hier zal ik hem dan ook als reiniger gebruiken en als er al puistjes opgedoken zijn dan twijfel ik niet om hem meteen als masker aan te brengen. Ik heb het gevoel dat dit de puistjes niet laat doorkomen. 


Resultaat:
Het beste resultaat krijg je als je Total Matteness als masker aanbrengt. Als reiniger werkt hij ook fijn, want hij zuivert je huid erg goed.
Maar het verschil na een maskertje is toch groter: je huid is glad, de glans in mijn t-zone heeft plaatsgemaakt voor een gezonde uitstraling en krijgt eerder een satijnen finish. Zwarte puntjes en poriën (jep, ook aanwezig hier) zijn duidelijk minder zichtbaar. Dit maakt het masker ook ideaal als basis voor je make-up. 
Totally verkocht aan Total Matteness! 




Prijs bij Ici Paris Xl: €24,93

6 opmerkingen

  1. Het merk spreekt mij al erg aan. Vooral het maskertje wil ik weleens proberen. Fijne review en mooie foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog nooit iets geprobeerd van dit merk, maar klinkt goed !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik houd van Philosophy! Heb geen ervaring met de total matteness lijn, maar met mijn glimmende t-zone lijkt het wel wat voor mij! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh ik ben hier zo benieuwd naar! Ik wilde hem bijna kopen, maar toch twijfelde ik nog een beetje. Maar ik denk dat ik hem nu toch ga halen. Ik ben namelijk ook erg tevreden over de Purity!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Klinkt erg goed!
    Ik heb Philosophy al eens getest maar nog niet alles :)
    X

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt heel goed! Zou ook wel iets voor mij zijn. Ik heb ook vaak laatst van een vette T zone! Fijne review xx

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.