Bodie Boost - Het Kookboek en Het Dagboek

donderdag 13 februari 2014


Na de feestdagen nam ik me voor (met waarschijnlijk 90% van de bevolking) om meer op mijn voeding te letten. Ik kreeg het Bodie Boost kook en dagboek opgestuurd wat eigenlijk net op tijd kwam. De zin om er tegenaan te gaan was er al. Bodie Boost is het dieet waar snoepen mag. Ok, zo een dieet wilt toch iedereen?

Een echt dieet zou ik het wel niet noemen. Gewoon op je voeding letten vind ik veel beter klinken en hou je ook veel langer uit dan elke dag bevoorbeeld alleen soep en sla te eten.
Bodie Boost is geschreven door Charlotte Willems. Een vrolijke persoonlijkheid die het boek erg leuk heeft samengesteld. 
Het kookboek bestaat uit vier weekplannings en een heleboel heerlijke recepten.
In het dagboek kan je zes weken lang je eetschema bijhouden. 
Bij Bodie Boost werken ze in families waarvan je elke dag twee porties mag hebben. Zo heb je de familie fruit, eiwit, zuivel, koolhydraten en groenten. In het begin is het wel even denken, maar met de tabel die in het boek staat heb je het al snel door.
Je bent trouwens verplicht twee jokermomenten te houden in een week. Dat wil zeggen dat je wat lekkers mag kiezen. Geen probleem voor mij haha. Ik wordt dan enkel wel heel kieskeurig met wat ik zou eten. 
Als je al eens een minder dagje hebt en toch die snoepkast induikt dan moet je niet ontmoedigd worden. Kan iedereen gebeuren. Gewoon de dag erna weer verder doen. Ik ben wel blij dat ze dit vermeld, want voor mij kan dit zeker wel eens voorvallen en dat heeft het ook al gedaan hoor.

Ondertussen zit ik in mijn vierde week van Bodie Boost en ben ik 1,200kg afgevallen. Misschien zeg je wel, dat is toch bijna niks. Maar ik moet er dan bijzeggen dat ik momenteel niks van sport mag doen met mijn rug. Buiten wandelen en fietsen dan, maar zelfs dat is soms nog pijnlijk. Normaal combineer je Bodie Boost met 3x per week aan beweging te doen. 
Ik ben toch wel al heel tevreden over dit resultaat, want ik kan erg weinig doen op een dag en dan ben ik al blij dat ik ben afgevallen en niet ben bijgekomen! Plus ik moet natuurlijk nu ook geen tientallen kilo's kwijt. Ik ben al tevreden als er vijf vanaf zijn! 

Interesse om ook te gaan Bodie Boosten? 
Je kan ze bij Bol.com bestellen: Het Bodie Boost Kookboek
                                 Het Bodie Boost Dagboek


5 opmerkingen

 1. Ik ben ook met mijn tweede week bezig en ben er (met sport) tot nu toe 1,5 kilo mee afgevallen. Het Bodieboost Kookboek heb ik nog niet, maar deze ga ik binnenkort sowieso aangeschaffen! Veel succes ermee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Erg handig. Ik ga nu ook steeds gezonder koken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de boeken ook alleen heb er nog niks mee gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hier al best veel over gehoord.
  En heb uiteindelijk besloten dat het niks voor mij is.
  Ik ken mezelf, een paar keer doen is leuk maar op een gegeven moment heb ik er geen zin meer in.
  Zo slecht van mij haha.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze ook, maar moet me er nog eens in verdiepen. Ik vind 1 kilo 200 al erg goed hoor. Langzaamaan vermageren is véél beter dan snel!

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.