Het cocooningritueel van Avène

donderdag 20 december 2018


Een goede pampersessie is me niet onbekend. Ik probeer het verplicht wekelijks in te plannen want ik heb nu eenmaal vaak nood aan rust en ontspanning. Uitgebreid onder de douche staan, maskertje opdoen, aaah heerlijk. Ook Avène weet hoe belangrijk dit is en zorgt met zijn Body producten voor een waar cocooningritueel. 



Het Body gamma van Avène is geschikt voor alle huidtypes, maar richt zich vooral op een gevoelige huid. In de winter ziet onze huid ongetwijfeld meer af door de koude dus extra verzorging is geen overbodige luxe. Misschien wel een perfect cadeautje onder de kerstboom voor iemand die zeker meer me-time kan gebruiken! 

We beginnen onder de douche met de Milde Douchegel. Ideaal om de huid die het overdag hard te verduren krijgt mee te reinigen en te hydrateren. De douchegel is verrijkt me een oleo-verzachtend complex om de hydrolipidenfilm van de huid te herstellen en het hydratatieniveau optimaal in stand te houden. 
De geur is erg zacht, maar oh zo lekker. Zo'n geur waar je van kan genieten en tot rust kan komen. De Milde douchegel schuimt lichtjes en reinigt op een milde manier. Mijn huid voelt nadien niet droog aan, maar soepel en comfortabel. 


Exfoliëren vind ik erg belangrijk en probeer ik minstens één keer per week te doen. De Milde peeling van Avène maakt je huid gladder op een zachte manier dankzij een combinatie van zachte cellulose- en jojobawaskorreltjes. De peeling bevat een erg fijne korrel die lief is voor de huid, maar wel efficiënt werkt. De peeling heeft dezelfde zachte, aangename geur als de douchegel. Ik vind hem heerlijk om te gebruiken. Mijn huid voelt zacht en glad aan, top!


Eenmaal uit de douche is het tijd om de huid te voeden. Hier heb ik vaker iets meer moeite mee, want ik wil vaak zo snel mogelijk mijn pyjama aantrekken, waardoor ik geen zin heb om me eerst helemaal in te smeren. Alleen merk ik in de winter dat ik dit zeker nodig heb dus probeer ik dit toch drie keer in de week te doen. De Avène Verzorgingsolie maakt dit ritueel wel iets vlotter door zijn spray flacon. De olie heeft een zijige textuur en trekt snel in. Er blijft een satijnen laagje achter op de huid dankzij de dry touch-textuur. 
De verzorgingsolie heeft een neutrale, zachte geur. Mijn huid voelt nadien superzacht en gevoed aan. Je kan hem trouwens ook onder de douche gebruiken. In aanraking met een vochtige huid verandert de olie in een melkachtige vloeistof. Of gebruik hem als haarolie, de olie verwarmen tussen je handen en hem dan verdelen op de haarlengtes en puntjes. Je haren zijn meteen gevoed en krijgen een mooie glans. Ik ben fan! 


Avène is te koop bij de (online)apotheek
Avène Body Milde Douchegel prijs: €8,50
Avène Body Milde Peeling prijs: €18
Avène Body Verzorgingsolie prijs: €22




3 opmerkingen

  1. Avène heeft echt heel fijne producten. Hier zowel voor mij als voor de kinderen altijd tevreden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb eerder de oogcrème van dit merk gebruikt en ik vond het een prima product. Mss moet ik deze producten ook wel eens proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb al wel enkele Skincare producten getest van Avène en ben fan! Benieuwd naar deze body producten!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.