Too Faced - Gingerbread Spice Eye Shadow Palette

maandag 24 december 2018


Aangezien ik geen gebrek heb aan oogschaduw twijfelde ik eerst om het Gingerbread Spice palette van Too Faced te kopen, maar het bleef door mijn hoofd spoken. Natuurlijk was het uitverkocht op Cult Beauty toen ik toch besloot om het te bestellen, maar ik had zo'n gevoel dat het ook wel bij Douglas zou binnen komen en gelijk had ik. Snel zijn was wel de boodschap, want het palette ging vaak offline omdat het alweer uitverkocht was. Lucky me scoorde ik het net rond black friday waardoor er ook een mooie korting op was. Yay! It was meant to be denk ik dan. 


SUGAR AND SPICE AND EVERYTHING NICE 
Too Faced brengt elk jaar een wondermooie kerstcollectie uit. Meestal laat ik deze aan me voorbij gaan (ook omdat ze zo moeilijk verkrijgbaar is), maar het Gingerbread Spice palette is er mij toch eentje dat helemaal mijn ding is. Het was al sinds Londen (vorig jaar) geleden dat ik nog een oogschaduwpalette kocht (perspakketjes niet meegerekend!) dus ik vond het toegestaan om deze aan te schaffen haha.
Het Gingerbread Spice palette geeft me meteen een kerstgevoel. Het gingerbread mannetje is dan ook erg geliefd bij mij, vooral in deze periode. Dat merk je wel wanneer ik speculaas of kerstkoekjes maak. 
Voor mij is dit persoonlijk een perfecte Too Faced aanvulling na het Chocolate bar palette waar ik zo zot van ben. 
Het Chocolate Bar palette heeft een heerlijke chocoladegeur dus ik verwachtte dat dit palette de geur van Gingerbread koekjes zou hebben, maar hij ruikt naar vanille koekjes. Ook lekker, maar stiekem had ik toch op zo een kaneel/gember geur gehoopt. 
Gingerbread Spice is vooral een warm palette met een mooie mix van matte en shimmer oogschaduws. Tinten die ik erg graag draag en waar ik zowel een naturelle look als een zwaardere look mee kan maken. Het palette komt in een stevig metalen doosje en bevat een spiegel. Too Faced doet niet aan kwasten in een palette wat ik helemaal niet erg vind.Van links naar rechts: Powdered sugar - Spiked eggnog - Gumdrop - Gingerbread - Warm & Toasty - Ooo Burn! 


Frostbite me! - Lookie at my cookie - Spice is nice - Oh Snap! - Bake it 'till you make it - Spice of life 


Sugar daddy - Figgy pudding - Hot toddy - Reindeer paws - Gingerbread latte - Spiced rum 

De pigmentatie is super. Ik moet zeggen dat ik de kwaliteit van Too Faced oogschaduws erg goed vind. Geen wonder dat ik er vaak naar grijp. 
De meeste oogschaduws zijn boterzacht. Ze zorgen voor zo goed als geen fall-out. Enkel Figgy pudding en Spiced rum zijn aan de poederige/kruimelige kant. 
Frostbite Me! is dan weer bijzonder door zijn chunky glitters. Deze kan je best ook met je vingers aanbrengen en zorgt voor een leuk effect als je hem over een andere kleur aanbrengt. Persoonlijke favorieten uit het palette zijn: Gingerbread, Gingerbread Latte, Gumdrop, Hot Toddy, Spiked Eggnog en Ooo Burn! Alhoewel ik alle oogschaduws uit het palette erg mooi vind. Ik maakte natuurlijk ook een look met het Gingerbread Spice palette! Ik gebruikte hiervoor heel wat kleuren uit het palette. Ik begon met Gingerbread latte in mijn crease aan te brengen. Om iets meer diepte te creëren bracht ik Gingerbread aan, aan de buitenkant van mijn ogen en ook lichtjes in de crease. Figgy pudding bracht ik op mijn bewegend ooglid aan, maar ik hield het midden vrij waar ik dan Warm & Toasty (in combinatie met Fix +) aanbracht. Over Warm & Toasty depte ik een beetje van Frostbite me! voor extra glitters. Onder mijn oog bracht ik een beetje van Gumdrop aan samen met Gingerbread en in het binnenste van mijn ooghoek kwam Spiked eggnog. Geniet van jullie kerst! 

3 opmerkingen

  1. Wat is die mooi! Ik had hem nog nooit gezien. De pigmentatie is ook prachtig en wat leuk dat die geur eraan zit :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw ik vind dit echt een mega gaaf palette en wat een mooie look heb je ermee gemaakt. Ik vind hem er ook zo prachtig uit zien, dat zou voor mij bijna al een reden zijn om hem te kopen al zijn het voor mij tinten die mij niet echt staan. De pigmentatie ziet er echt goed uit, inderdaad zoals altijd bij Too Faced! Ik vind hoe hun oogschaduws aanvoelen ook altijd zo fijn. Dat is voor mij nou echt de definitie van goede kwaliteit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jee, die kleuren zijn echt geweldig! Net als de verpakking, ik houd echt van Too Faced. Frostbite Me! lijkt me geweldig voor in élke look!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.