4711 - Acqua Colonia Myrrh & Kumquat

vrijdag 2 november 2018


Iedereen kent vast wel de klassieker van 4711. De originele eau de cologne geur die daadwerkelijk al eeuwen mee gaat (vooral in de kasten van je grootouders) en die ook bij mij herinneringen oproept. Na zovele jaren breidt 4711 uit met zowel de Remix Cologne als de Acqua Colonia geuren. Een intensere cologne die een aromatherapeutisch effect heeft op lichaam en ziel. Acqua Colonia van 4711 bevat in totaal acht unieke geuren, waarvan ik Myrrh & Kumquat heb uitgekozen. Twee ingrediënten die me in het eerste opzicht niet meteen aantrekken, maar ik moet zeggen dat deze contrasterende ingrediënten werken en voor een heerlijke en krachtige geursensatie zorgen. 
Het flesje van de 4711 cologne heeft een kleine update gehad, maar ziet er nog steeds erg klassiek uit. Ik vind het wel wat hebben en het past nu eenmaal bij 4711. 
Mirre zorgt voor een rokerige toets, terwijl kumquat een fruitig citrus accent geeft. Samen zorgen ze voor een zuivere harmonie en sereniteit
Mirre - Dankzij de verkwikkende en herstellende eigenschappen wordt mirreolie beschouwd als het juweel van de moderne aromatherapie. De spicy zoetigheid van balsamiek zorgt voor mentale ontspanning en een gevoel van innerlijke rust. Kumquat - Deze uitzonderlijke vrucht is bekend om zijn zoete taartaroma. Kumquat schudt de geest wakker en verkwikt de zintuigen. Vermengd met het geheimzinnige geuraura van mirre komt zijn aroma op een bijzondere manier tot zijn recht. 
Ik draag de cologne graag op dagen dat ik wat onrustiger ben, omdat ik er wel een vertrouwd gevoel door krijg. Geuren kunnen echt wel een effect hebben op mij dus ik probeer daar ook rekening mee te houden. Het is geen overheersende geur, eerder aan de zachte kant maar wél aanwezig. Ondanks het een cologne is blijft deze geur wel degelijk lang hangen. Ik ruik hem zelf 's avonds nog wat ik altijd positief vind. Ik ben aangenaam verrast door 4711! 


De Acqua Colonia lijn van 4711 is o.a. verkrijgbaar bij de zelfstandige parfumerie. 

4711 Acqua Colonia Myhrr & Kumquat 170ml prijs: €45,00


2 opmerkingen

  1. Wat een mooie verpakking! Ik ben benieuwd naar de geur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat grappig dat je hem gebruikt wanneer je wat onrustig bent. Bizar hé wat geuren kunnen doen. Het lijkt me een erg aparte geur, ben er wel benieuwd naar.

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.