PERSONAL | Picture My Life Juli '16 Part II: Kroatië

zondag 31 juli 2016


Wat heb ik genoten van een heerlijk weekje in Kroatië met Steffi. We maakten leuke uitstapjes, relaxte aan het zwembad, helemaal genieten van niets doen en lagen vaak in een deuk van het lachen. Zoals belooft geef ik vandaag een verslagje van mijn vakantie en deel ik heel wat foto's met jullie. We zaten in Makarska (zo'n twee uur met de bus van Split) en verbleven in het Meteor hotel. Op zich een vrij basic hotel, zeker niet verkeerd, maar ook geen enorme aanrader. 
Wel erg goed gelegen. Als je het hotel uitliep zat je meteen aan het strand en dan kon je van zo'n uitzicht als dit genieten. In de ochtend maakten we vaak een flinke wandeling (de stappenteller ging tot zo'n 14.500 stappen) wat in de warmte vaak wat meer moeite kostte, maar ik vind het zalig om in de natuur te vertoeven. 


We hadden een half pension in ons hotel wat dus wou zeggen dat we 's middags vaak nog voor lunch moesten zorgen. Deze kebab was zeker even lekker dan dat hij eruit ziet! Nomnom. Onze hotspot van de vakantie was zonder twijfel Kavana Romana. De reisleidster van Thomas Cook had dit ons ook aangeraden, want je kon er de specialiteit van Makarska gaan proeven. Ik ben even de naam van deze taart vergeten, maar hij was gemaakt van oa. amandelen, sinaasappel, eieren en ik proefde volgens mij ook kaneel. Niet zoals je bij ons gewoon bent, maar ik vond hem erg lekker. We zijn nog enkele keren teruggegaan om ander lekkers te proberen! 


Onze eerste uitstap was met de bus naar Imotski waar we eerst de Blue Lake gingen bezoeken. Hoe mooi kan de natuur wel niet zijn? 


Selfie time!


De Red Lake zag er iets minder fabuleus uit, maar het was gewoon jammer dat we de reflectie van de zon op het water niet konden zien. Die zou door de rotsen dan rood kleuren. 


Pretty view! 


Ready for dinner! Ons ritueel elke avond was ons helemaal optutten voordat we gingen eten. 


Onze tweede uitstap was naar het eiland Hvar met de speedboot. Alé ja speedboot. Ik stelde mij daar een boot à la James Bond voor, maar in werkelijkheid was het gewoon een overdekte boot die net wat sneller was.


Mosselen als Lunch! Wij volgden de gids, want zij kende natuurlijk de betere betaalbare restaurants. Ons privéstrandje op Hvar. Wel ja, we lagen er niet alleen, maar het was er wel rustig en niet te druk. Misschien wel de reden waren er vaak celebrities naar Hvar komen. 


Een klein nadeel aan Kroatië zijn wel de kiezelstranden. Het heeft me veel moeite gekost om tot hier in het water te komen! Ik kreeg een tijdje geleden van Vijf deze superleuke Flamingo opgestuurd. Hij werd op het einde nog in mijn valies gepropt en het heeft me wel wat moeite gekost om hem terug af te laten (en laten we het vooral niet hebben over hoelang ik de eerste keer erop zat haha), maar hij stal wel de show in het hotel. 


Hoe blauw is het water wel niet! 

Mooie rustieke straatjes in Makarksa. Voor een ijsje gingen we natuurlijk ook weer terug naar Kavana Romana. Ik heb er het lekkerste kokosijs ooit gegeten. Het was zo'n beetje bounty-achtig met de chocolade erbij. Een nadeel van icecream selfies nemen is wel dat ze al gauw gaan smelten!


De terugreis is er altijd teveel aan. Gelukkig was het maar een tweetal uurtjes vliegen en kon je van dit mooie uitzicht nog nagenieten. Ik vind vliegen trouwens erg leuk om te doen al blijft het altijd even spannend. 12 opmerkingen

 1. Mooie foto's heb je gemaakt! Altijd leuk om een keertje terug te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, ik wist niet dat Kroatië zo mooi was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, wat is de omgeving daar prachtig zeg! Ik wist helemaal niet dat het maar 2 uurtjes vliegen is. Wij hadden het er toevallig gisteravond nog over dat we hier volgend jaar misschien wel naar toe willen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo leuk! Een basic hotel is toch niet zo erg als je in zo'n mooie omgeving bent? Genoeg moois te bekijken en leuks te doen. Gezellig dat samen optutten! En gewoon een erg mooie vakantie :D die flamingo is echt cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ziet er mooi uit zeg!! Krijg er helemaal een vakantiegevoel van. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woehoe, lijkt me een leuke vakantie te zijn geweest. Hele mooie foto's! Best wel grappig dat jij aan die roze flamingo hebt zitten sleuren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ooh, dat water! Wat zien al die foto's er allemaal super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zag er een leuke vakantie uit ! Jaren geleden dat ik in Kroatië was maar ik herinner mij dat het supermooi is daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zalige foto's! Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me wel erg mooi. En dat ijs ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.