Make-Up Artist vs Self Taught Make-Up Artist

dinsdag 9 september 2014


Vandaag even geen review, maar ik las vorige week een bericht op Makeupsocial en dat zinderde wat na in mijn hoofd. Ik geef hier gewoon eerlijk mijn mening over en wil hier niemand mee aanvallen. Laat dat duidelijk zijn! 


Een Make-Up Artist schreef dat ze het vervelend vond dat er tegenwoordig zoveel personen zijn die bij hun profiel van YouTube, Instagram... schrijven dat ze een Self Taught Make-Up Artist zijn, maw: ze hebben het hunzelf aangeleerd. Maar er is natuurlijk wel een verschil: een Make Up Artist is iemand die vooral leert om andere op te maken. Ook al ziet jou Make-Up er tiptop uit dat wilt niet zeggen dat je anderen kunt opmaken. Ik zie wel vaak in video's dat als er geshaped word het steeds op dezelfde manier word gedaan: onder de jukbeenderen, aan de haargrens, zijkant van de neus... maar iedereen heeft een ander gezicht dus de schaduw leg je meestal net wat anders. Net als je ogen opmaken. Als je ogen ver van elkaar staan ken je best geen highlighter aanbrengen in het binnenste van je ooghoek, want dat doet ze nog verder van elkaar lijken. Maar oké, ik ga hier niet helemaal in uitwijden! Ik heb zelf wel een opleiding gevolgd als Make-Up Artist in de Schoonheidsschool.Mijn mening hierover is dat ook al heb je een opleiding gevolgd toch leer je het vak vooral door VEEL te oefenen. Het moet ook zo'n beetje in je vingers liggen. Er zijn echt wel natuurtalenten, YouTube loopt er van over dus ik weet niet als een opleiding dan altijd wel nodig is. Je leert wel de kneepjes van het vak, maar ik leer nog steeds elke dag bij en dat kan dus ook via Social media of boeken. Ik maak niet zo vaak meer mensen op, maar weet wel dat ik het kan. Toch vind ik het een beetje gek als iemand zichzelf Self Taught Make-Up Artist noemt. Misschien kan je dat best enkel doen als je er een diploma van hebt en echt mensen opmaakt. 


Wat denk jij hiervan? 

10 opmerkingen

 1. Goed dat je er over schrijft, ik ben veel met make-up bezig maar ik ben echt niet zo goed haha. En ik heb er niet voor geleerd, ook al zou ik dat graag doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben door mijn blog wel meer bezig met make-up, maar ben echt niet zo goed als veel meiden hier in de blog wereld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben enorm gegroeid in make-up, ook door me blog!
  Tuurlijk ben ik niet zo goed als de meeste bloggers :)
  Fijne artikel! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Is het ook niet gewoon een beetje een beroep waar een portfolio belangrijker is dan een diploma?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ook een opleiding gevolgd, maar ik vind dat ik nadien door effectief veel te experimenten ik uiteindelijk het meeste heb geleerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik maak mensen op, maak regelmatig looks maar heb er geen opleiding voor gevolgd. Dat ga ik ook niet in mijn insta zetten, wel al zou ik echt een diploma op zak hebben :) liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk eienlijk ook wel een beetje wat Mirne zegt :) Op school kan je veel leren maar tegelijkertijd als je op jezelf veel oefent en veel leest, kan je het misschien ook al wel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kan mezelf prima opmaken maar moest ik iemand anders moeten doen zou het op niet veel trekken denk ik. Door veel op mezelf te oefenen, leer ik op den duur wat bij mij gaat en wat niet. Ik zou het moeilijk vinden om dit voor een andere persoon te bepalen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Op jezelf oefenen is een zeer goede manier om te beginnen met make up. Maar de eerste keer dat ik op een ander gezicht moesten werken was dat immens raar. Het is echt en vak waar oefenen oefenen en oefenen op jezelf en anderen echt loont! En zo een opleiding is effectief wel handig om te weten hoe bepaalde gezichts- en oogvormen juist te accentueren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een goed artikel en ik ben het helemaal met je eens. Dat je jezelf prachtig kunt opmaken wil niet zeggen dat je een ander ook kunt opmaken. Ik volg op dit moment een studie visagie en ik weet er dus alles van (dat anderen opmaken héél anders is, haha!). Elke keer vind ik het spannend om iemand anders op te maken en het beste van die persoon naar boven te krijgen, daar is oefening voor nodig. Dat is iets wat Youtube of het internet je niet kan leren. Dat is praktijk. Dus dat iemand zichzelf een make-up artist noemt vind ik opzich al vreemd, want dat ben je pas als je als werk anderen opmaakt (wat mij betreft dan). Ik ben een make-up artist in opleiding ;) hahaha

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.