How to: Penselen reinigen

woensdag 16 januari 2013

 
Je penselen goed onderhouden is zeer belangrijk als je er heel lang mee wilt kunnen werken. Natuurlijk hangt het ook van de kwaliteit van het penseel af, maar niet alle penselen moeten zo duur zijn (kijk bijboorbeeld naar de penselen van Zoeva, prima kwaliteit!)) Meestal reinig ik ze 1x per week (hangt er vanaf hoe vaak je ze gebruikt)
Ik zal je laten zien hoe ik mijn penselen onderhoud.


 
Wat heb je nodig? Een penseelreiniger, babyshampoo, tissues + warm water.
De penselen die je gebruikt voor foundation, concealer en lipstick zijn het moeilijkst zuiver te krijgen en daarom reinig ik ze eerst met de penselenreiniger van Mac. Ik heb trouwens een kleine verstuiver gekocht omdat ik de verpakking van Mac niet zo hanidg vind en zeker al niet om mee te nemen (die van mij loopt ook nog eens uit als hij niet rechtop staat!)
 
 
Je verstuift een tissue met de penselenreiniger en veegt je penseel hierin schoon tot er geen product meer vanaf komt.
 
 
 
 
Voordat ik mijn penselen met babyshampoo was spoel ik ze eerst uit om de overtollige make-up resten te verwijderen. Dan laat ik ze even weken in warm water met babyshampoo. Babyshampoo reinigt de penselen, maakt de haren zacht en het ruikt zo heerlijk!
 
 
 
Na een 10tal minuutjes spoel ik de penselen nog eens goed na, droog ze een beetje af en leg ze op een handdoek zodat ze verder kunnen drogen. Zet je penselen niet rechtop als ze nog nat zijn,
want zo is er kans dat je penseel los komt!
Zo, je penselen zijn weer proper en klaar voor gebruik :)

Een reactie posten

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.