Aura Botanica, de natuurlijke haarverzorging van Kérastase

dinsdag 13 maart 2018


Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan natuurlijke bestanddelen in cosmeticaproducten. Zo merk ik dat mijn haarproducten niet meer altijd siliconen bevatten en ook af en toe sulfaatvrij zijn. Niets dan liefde hiervoor. Kérastase bracht in 2017 de Aura Botanica lijn uit die tot 98% natuurlijke actieve bestanddelen bevatten. Om het gamma uit te breiden en een verzorging op maat aan te bieden zijn er 4 nieuwe producten aan deze lijn toegevoegd. Ik vertel je er meer over en hoe Aura Botanica mij bevalt. 


Nieuw in het Aura Botanica gamma is de Bain Micellaire Riche shampoo en drie stylingsproducten waarvan ik Lait  de Soie ontvangen heb. De Soin Fondamental conditioner is reeds vorig jaar uitgebracht, maar maakt mijn verzorging compleet. 
Aura Botanica is een verwennerij voor je haren. De producten bevatten gemiddeld 98% ingrediënten van natuurlijke herkomst. Ze zijn volledig vrij van siliconen, sulfaten en parabenen. Enkel maar ingrediënten die goed zijn voor je haren. Geen kunstmatige kleurstoffen, chemische laagjes of residuen. Resultaat: zachte, glanzende haren die natuurlijk aanvoelen
Stralend en vol levenslust. Gewichtloos en kroesvrij.
Gevoed zodat het van binnenuit glanst.
Met een natuurlijke 'nude look'.
Wat zijn nu die bestanddelen die hiervoor zorgen?
♥ Marokkaanse arganolie: dringt diep door in de vezels 
♥ Murumuru-boter uit de Amazone: maakt dik en krullend haar handelbaar zonder te verzwaren
♥ Extrait D'Aloe De Mexique: brengt een beschermlaag aan tegen externe agressie
♥ Notenolie uit de Braziliaanse Amazone: dringt dieper door in de vezel en wordt hierdoor extra gevoed zonder te verzwaren
♥ Thaise Rijstzemelolie: schermt de vezel af, zodat het haar zacht en natuurlijk aanvoelt en glanst 
♥ Kokosolie uit Samoa: deze olie houdt het langst op het vezeloppervlak 


BAIN MICELLAIRE RICHE - bevat notenolie uit de Braziliaanse Amazone + Thaise Rijstzemelolie
Deze rijke shampoo voedt de haarvezel diepgaand en duurzaam tot wel 48 uur lang. De shampoo vormt ook een schild tegen vuildeeltjes zodat deze zich niet aan uw haar kunnen hechten.
Resultaat: makkelijk handelbaar haar dat natuurlijk zacht aan voelt en glanst van vitaliteit.

SOIN FONDAMENTAL - bevat Marokkaanse arganolie + kokosolie uit Samoa 
De Aura Botanica conditioner voedt het haar tot 48 uur en beschermt tegen het kroezen. Zelfs zonder siliconen kan hij het haar ontwarren dankzij een hoge concentratie natuurlijke oliën van kokosnoten, argan en zonnebloemen.  


LAIT DE SOIE - bevat Marokkaanse arganolie + kokosolie uit Samoa 
De vederlichte, verzorgende melk houdt kroes onder controle en strijkt het haar glad tot 96 uur lang, zelfs bij 90% vochtigheid zonder het haar te verzwaren. De melk is ook hittebestendig (tot 230°) en zorgt daardoor voor een perfect föhnresultaat. Resultaat is een zijdezachte gladde afwerking en gezonde glans. 

ERVARING
Ik probeerde eerder al haarverzorging uit die vrij waren van sulfaten, siliconen en parabenen, maar bevielen me niet zo goed als deze van Aura Botanica. De amberrode verpakking met zilver accenten oogt luxueus en heeft meteen bij mij een streepje voor.
Ondanks de Bain Micellaire Riche shampoo sulfatenvrij is schuimt hij goed. Ik voel de aanwezigheid van olie, maar hij maakt mijn haren zuiver en verzwaart ze niet. De shampoo laat mijn haren allesbehalve droog aanvoelen. De geur zou ik omschrijven als kokos met  een vleugje munt. De andere twee Aura Botanica producten ruiken zachter en noot/citrusachtig. 
De Soin Fondamental conditioner maakt de haren meteen glad. Nu ik afscheid heb genomen van mijn ombré haren en terug de blonde kant op ga kan ik deze extra verzorging wel gebruiken. 
Vooral na het wassen is het vaak een heel gedoe om mijn haren te kammen, maar ik breng op handdoekdroog haar nog wat Lait De Soie aan om zo mijn haren zonder problemen te ontwarren. 
Mijn haren voelen en zien er vooral gezonder uit door de Aura Botanica producten. Ze zijn makkelijker te stylen en droog haar lijkt verleden tijd. It's a match!

Prijs Aura Botanica - Bain Micellaire Riche: €23,90
Prijs Aura Botanica - Soin Fondamental: €31,70
Prijs Aura Botanica - Lait De Soie: €38



2 opmerkingen

  1. Wauw! Wat een prachtige foto's! De producten zijn wat prijzing, maar ik zou ze graag eens proberen. Fijn dat ze zo goed bevallen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik stond laatst echt op het punt deze te kopen maar ik twijfelde zo erg en heb uiteindelijk een andere shampoo en conditioner gekocht. Maar nu ik deze review heb gelezen ben ik ook echt zo enorm benieuwd hiernaar! Als mijn nieuwe shampoo op is ga ik deze zeker eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.