Vijf onmisbare kwasten voor de perfecte ooglook

maandag 19 februari 2018


Ik heb heel wat make-up kwasten op mijn make-up tafel staan, maar heb ik daadwerkelijk zoveel kwasten nodig voor een mooie make-up? Wel, misschien niet, maar elke kwast heeft toch zijn specialiteit en ik gebruik ze vrijwel allemaal regelmatig. Het hangt natuurlijk ook van de look af waarvoor ik wil gaan. Voor een basis naturelle make-up zal ik niet zoveel kwasten nodig hebben, maar wanneer ik full glam de deur uit wil gaan moet alles wat preciezer en zorgen meerdere kwasten nu net voor dat tikkeltje extra.
Vandaag laat ik jullie mijn vijf onmisbare kwasten zien voor een perfecte ooglook. 


Ik heb bewust niet meer dan vijf kwasten uitgekozen, want dit zal voor meerdere van jullie al vrij veel zijn terwijl dit voor mij eigenlijk standaard is. Wanneer ik op vakantie of een weekendje weg ga is het vaak een hele struggle welke kwasten ik mee ga nemen, maar zonder deze vijf kan ik toch moeilijk. De keuze voor mijn gezichtskwasten is meestal een stuk makkelijker. 
Je zal vast wel gemerkt hebben dat ik niet echt een voorkeur heb voor één merk. Ik heb heel wat MAC kwasten, maar ook van Zoeva, Real Techniques en Morphe. Het moeten dus niet altijd de meest dure kwasten zijn die het goed doen.



DE BLENDINGKWASTEN
Vergis je niet, dit zijn niet twee dezelfde blendingkwasten en ja ik heb ze beide nodig. De MAC 217 blending brush heeft kortere haren dan de Morphe M441 en is ook voller waardoor hij erg goed oogschaduw vervaagd, zodat er geen harde lijnen meer in je ooglook zitten. Ik gebruik hem vooral om donkere oogschaduws aan de buitenkant van mijn oog te blenden. 
De Morphe 441 loopt iets spitser uit en is ideaal om overgangskleuren aan te brengen in je crease. Ik vind dit echt een wereld van verschil. Wanneer ik voor een snelle look ga zet ik meestal enkel mijn crease aan, want dit doet mijn ogen veel beter uitkomen. De Morphe 441 kwast brengt niet enkel de oogschaduw precies aan, ook blend het de oogschaduw meteen mooi uit. 



DE MULTITASKER 
De Shading Brush van Real Techniques is een wonder op zich. Je kan hier zoveel mee doen waardoor dit de kwast zou zijn die ik zou kiezen als ik er maar eentje mag gebruiken. Oogschaduws nauwkeurig aanbrengen in de crease of aan de buitenhoek van het oog doet hij super goed, maar waarom ik vooral zo gek ben van deze kwast is de intensiteit die hij aan oogschaduw geeft. Ik denk dat vele onder ons de struggle wel kennen dat een oogschaduw niet zo intens overkomt op het ooglid dan wanneer je hem swatcht. Met de vinger aanbrengen is natuurlijk ook een optie, maar met deze kwast lukt het dus ook. Ik gebruik hem vaak in combinatie met Fix + van MAC = ♥



DE SMUDGER
Hou je van smokey eyes? Dan kan je een smudger kwast zoals deze van Zoeva zeker wel gebruiken. Deze platte kwast bevat erg korte, compacte haartjes waardoor je makkelijk een fijn lijntje onder je oog kan aanbrengen en het meteen kan vervagen waardoor je een smokey effect krijgt. Werkt echt zalig! Ook vervaagd hij oogpotlood gelijk niets. 



DE OOGSCHADUWKWAST
Nee, ik ben hem niet vergeten; de platte oogschaduwkwast. Eentje die iedereen moet hebben voor een basis ooglook. Hiermee breng je oogschaduw aan op je bewegend ooglid. Hoe breder de kwast hoe sneller je kan werken. Deze van Cent Pur Cent vind ik vooral fijn omdat hij poeder goed vasthoudt waardoor je niet snel last van fall-out krijgt. Misschien niet de meest bijzondere kwast, maar wel een must have


Wat zijn jou onmisbare oogschaduwkwasten? 



3 opmerkingen

  1. leuke brushes zijn dit. ik heb zelf ook een blending brush maar dan van zoeva en die vind ik helemaal top.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijn artikel! Ik moet toch eens kijken naar die blending kwast van Morphe, hij ziet er goed uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heb heel wat kwasten van Zoeva, Real Techniques en Morphe en vind ze super

    BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.