Charlotte Tilbury Instant Eye Palette | 4 looks in 1 palette

woensdag 7 februari 2018


Wanneer iets Limited Edition is vind ik het meestal een stuk aantrekkelijker. Jij moet maar eens tussen één van de gelukkige zitten die het heeft kunnen bemachtigen. Wel dat had ik dus ook bij het Instant Eye Palette van Charlotte Tilbury. Het kostte me wel een flinke duit, maar ik vond het meteen zó mooi. Ik heb geen idee of hij nog ergens te verkrijgen is, maar ik wou het palette toch nog even met jullie delen omdat er ook vraag naar was. 4 LOOKS IN 1 PALETTE 
Naast de Matte Revolution Lipstick en Cheat Lip Liner had ik nog geen ervaring met de make-up van Charlotte Tilbury. Voor mij is alles eigenlijk nog nieuw en heb ik heel wat te ontdekken. Het Instant Eye Palette sprak me vooral aan omdat de oogschaduws die erin zitten heel draagbaar zijn. Dit kan niet verkeerd gaan dan. Natuurlijk was ik ook wel lichtjes gehypnotiseerd door de prachtige gouden verpakking. Een beauty op zich. 
In het palette zitten 12 oogschaduws die telkens zijn opgesplitst per drie, waardoor je vier verschillende looks kan maken:
The Day Look The Desk Look The Date Look The Disco Look
In principe ga je van een frisse basislook, naar een iets meer gesofisticeerde, romantische make-up tot een tikkeltje dramatisch. 
Een palette waar je dus veel kanten mee op kan en die je het leven wat makkelijker maakt moest je net zoals mij vaak twijfelen welke oogschaduws je allemaal wilt gebruiken. Gewoon even een look kiezen en je weet meteen dat de uitkomst goed gaat zijn.
Wel ja, natuurlijk ben ik iemand die met drie oogschaduwkleuren vaak niet genoeg heeft dus ik hou het niet bij één bepaalde look. Ik mix liever wat kleuren bijeen, maar het idee is wel leuk en vooral handig. 


Wat ik een groot pluspunt vind voor het Instant Eye Palette is de combinatie van warme en koele tinten. Ook de afwisseling van matte tinten en shimmer/glitter oogschaduw maakt het voor mij een ideaal palette. 
Nu eventjes over de pigmentatie. Verwacht geen overdreven intense kleuren, want dit is niet het meest gepigmenteerde palette wat ik heb. Nu ja, niet iedereen werkt graag met intense kleuren en op zich heb ik hier ook geen probleem mee. Het pigment van deze oogschaduws is prima en de kleuren zijn makkelijk op te bouwen. Ik vind alleen de huidskleurige oogschaduw (het meest links) tegenvallen, want deze valt helemaal weg op mijn huid. 
De oogschaduws op zich voelen boterzacht aan en blenden zalig! Niets op aan te merken. Van fall out heb ik vrij weinig last, enkel bij de donkere tinten moet ik een beetje opletten. Om de shimmer oogschaduw beter te laten uitkomen gebruik ik ze samen met Fix + van MAC


Swatches Instant Eye Palette - Charlotte Tilbury Ik maakte ondertussen al verschillende looks met het palette (sorry voor de crappy eyeliner bij de tweede look!). Een mooie aanwinst in mijn collectie is het Instant Eye Palette zeker ook al vind ik het een tikkeltje te duur (£60). Daarvoor mis ik de wauw factor. Ik kan wel zeggen dat ik net meer fan ben van de lipstick en lip liner dan de oogschaduws van Charlotte Tilbury. Toch ga ik het Instant Eye Palette zeker vaak gebruiken. Het zijn erg draagbare kleuren en voor en snelle look gaat het zeker van pas komen! 

4 opmerkingen

 1. Wat een mooi palette is dit! Van nude palettes kun je nooit genoeg hebben toch? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige palette! Doet me wel denken aan de Naked paletten van Urban Decay..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooi palette! Staat je zo goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi palette! Zou ook wel iets voor mij zijn die kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen

Latest Instagrams

© A Beauty To Rock. Design by Fearne.